28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Gözetim altındakiler taburcu oldu

Aydın merkez ve Kuşadası İlçesi'nde 9 bin 700 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi.

Aydın merkeze bağlı Çeştepe Beldesi ile Kuşadası İlçesi'nde bir hafta önce görülen kuş gribi vakalarıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Kuş gribi şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi İntaniye Servisi'nde gözetim altında tutulan 9 kişi taburcu edilirken, Aydın merkez ve Kuşadası'nda 9 bin 700 kanatlı hayvanın itlaf edildiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta ölü bulunan bir yaban güvercini, bir yaban ördeği, bir kumru ve bir de karabatak olmak üzere toplam 4 kanatlı hayvanda kuş gribi görülmesinin ardından Kuşadası ve Aydın'ın karantinaya alındığını belirten Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, bir haftadır ölü bulunan tüm hayvanların İzmir Bornova'daki Araştırma Enstitüsü'ne gönderildiğini ancak hiç pozitif vakayla karşılaşılmadığını belirtti.

Kuş gribi vakasının görüldüğü Çeştepe Beldesi ve Kuşadası İlçesi'nde itlaf çalışmalarının tamamlandığını kaydeden Öztürk, "Şu anda Ovaeymir Beldesi'nde itlaf çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız çok duyarlı. Telefonla gelen ihbarlar doğrultusunda vatandaşlarımız bize tavuklarını teslim ediyor ve biz de itlaf ediyoruz. En büyük sıkıntımız asılsız ihbarlar. Bazı kişilerin asılsız ihbarları çalışmalarımızı zorlaştırıyor. Vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Başta Valimiz Mustafa Malay olmak üzere herkes gerekli yardımı yapıyor. Hiçbir sıkıntımız yok. Çalışmalar önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Şu an itibariye bin 500'ü Aydın merkezde olmak üzere toplam 9 bin 700 kanatlı hayvan itlafı yapıldı. Endişe edilecek bir durum söz konusu değil" dedi.

Kuş gribi şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi'ne başvuran ve gözetim altında tutulan hastaların tamamının taburcu edildiğini belirten Aydın İl Sağlık Müdürü Mehmet Çobanoğlu ise, şu anda il genelinde gözetim altında tutulan kimsenin bulunmadığını belirtti. Vatandaşların uyarıları dikkate almasını isteyen Çobanoğlu, "Aydın Devlet Hastanesi'nde kuş gribi şüphesiyle gözetim altında tutulan tüm hastaların kan örneklerini Ankara'ya gönderdik. Hepsinin kan örneği de negatif çıktı. Ve hastalarımızın tamamı taburcu edildi" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2006 Pazar 16:20:15
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:35:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?