28
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Kuş gribi paniği sürüyor

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde bulunan ölü kanatlı hayvanların kuş gribi virüsü taşıdığının tespit edilmesi üzerine bir gecede bin 798 kanatlı hayvan itlaf edilirken, tavukları ölen ailenin çocuğu kuş gribi şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Dün ilçede yabani bir karatavuk ölüsünde kuş gribi virüsüne rastlanması üzerine başlayan tedbirler ve karantina uygulaması devam ederken, gece saat 03.30'da itlaf çalışmalarına başlandı. Kuşadası şehir merkezinde ilk etapta belediyeye ait 7 ayrı ekiple 900 tavuk, 150 ördek, 80 kaz, 18 tavus kuşu ve 650 güvercinin itlafı yapıldı. Sabaha kadar süren itlaf çalışmaları sırasında Kuşadası ve ilçenin simgesi haline gelen Güvercinada'ya ismini veren güvercinler de itlaf edildi. Bu arada, Kuşadası'nda Hacıfeyzullah Mahallesi'nde tavukları ölen U.S. (Umutcan Sağbaş) isimli bir çocuk kuş gribi virüsü şüphesiyle Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış, her türlü tedbiri alarak kanatlı hayvan itlafına gece yarısı 03.30 sıralarında başladıklarını ve şehir merkezinde büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, "Kuşadası'nda ölü olarak bulunan ve incelenmek amacıyla İzmir'e gönderilen bir karatavukta kuş gribi virüsü saptanmıştı. Bunun üzerine gerekli tüm önlemleri almaya başladık. Kuşadası'na kanatlı hayvan giriş ve çıkışlarını yasakladık. Ayrıca, durumun aciliyeti nedeniyle sabahı beklemeden itlaf çalışmalarına başlama kararı aldık. Gece yarısı 03.30'dan itibaren Kuşadası merkezinde vakit geçirmeden itlaf çalışmasına başladık. Geceden jandarma belde ve köylere tebligat yaptı. Davutlar ve Güzelçamlı beldeleri ile bağlı köylerde ise sabah saatlerinden itibaren Kuşadası Belediyesi ile İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından koordineli şekilde itlaf çalışmalarına devam edilecek. Kuşadası'ndaki itlaf çalışmaları sırasında hem ilçeye ve hem de ilçenin simgesi olan Güvercinada'ya ismini veren ünlü güvercinler de itlaf edildi. İlk etapta tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı ile Güvercinada'da yuvaları bulunan 650 güvercin itlaf edildi" dedi.

Hacıfeyzullah Mahallesi Öz Sokak numara 16'da ikamet eden Sağbaş ailesine ait tavuklardan birinde kuş gribi belirti görülmesi üzerine tavuk, İlçe Tarım Müdürlüğü'ne getirildi. Aradan kısa bir süre geçtikten sonra tavuk öldü. Tavukla oynayan Sağbaş ailesinin küçük çocuğu U.S'de de hastalık belirtilerinin başlaması üzerine Kuşadası Devlet Hastanesi'ne kaldırılan küçük çocuk, burada teşhis konulamayınca Aydın Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

aymakam Ahmet Ali Barış, U.S'ye henüz net bir teşhis konulmadığını ve kuş gribi olmasından şüphelenildiğini söyledi.

Öte yandan, Aydın'ın kuş gribi görülen Çeştepe Beldesi'nden de iki kişinin hastaneye kaldırıldığı, böylece Aydın'da kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılanların sayısının 4'e yükseldiği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 12:52:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?