23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ

Yamalak parke üretiyor

Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Yamalak Belde Belediyesi, kendi imkanlarıyla kurduğu şantiyede ürettiği parke taşlarıyla bir yıl içinde bütün yollarını kapladı.

Çevredeki hiçbir belediyede olmayan modern bir tesise sahip olan Yamalak Belediyesi, önümüzdeki yıldan itibaren ürettiği parke taşlarını satarak yeni bir gelir kaynağı sağlamış olacak.

Yamalak Belediye Başkanı Necati Soysal, görevi devraldıklarında beldenin bütün yollarının bozuk olduğunu belirterek, "Çevredeki işletmelerle yaptığımız maliyet hesabı sonucunda yolların yapımı için çok büyük bir para ödememiz gerektiğini gördük. Belediye meclisinde yaptığımız görüşmeler sonucunda kendi şantiyemizi kurarak yollarımızı yapma kararı aldık. 55 bin YTL değerinde makine alarak gelişmiş bir şantiye kurduk. Kadrolu altı işçimiz, günde ortalama 10 bin adet parke taşı imal ediyor." dedi.

Beldede şimdiye kadar 20 bin metre yola parke taşı döşediklerini anlatan Başkan Soysal, "Yerleşim merkezindeki toplam 40 bin metre yoldan geri kalan 20 bin metrenin döşeme ihalesi geçen günlerde yapıldı. En kısa sürede kalan yolları da çalışmalarını tamamlayacağız. Daha sonra şantiyemizde üretilecek parke taşlarını, diğer belediye ve köy muhtarlıklarına satmaya başlayacağız. Bu yatırım, büyük gelir kaynaklarına sahip olmayan beldemizi düzenli ve yüksek bir gelire kavuşturmuş olacaktır." şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2005 Cuma 12:19:27
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 15:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
simal kacmaz IP: 84.81.212.xxx Tarih : 27.10.2006 18:35:39
baskanim sizinle gurur duyuyoruz saygilar simal