19
Mayıs
2024
Pazar
YAŞAM

Osman'ın dramı

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde 15 yıldır zincire bağlı olarak yaşayan 18 yaşındaki Osman Demiray'ın ailesi, tedavi için yetkililerden yardım istedi.

Yeşil Mahalle 809 Sokak 8 numaralı evde oturan Havva-Fahri Demiray çiftinin 3 çocuğundan ikisi zeka özürlü. Kardeşlerin en küçüğü ve ileri derecede zeka özürlü olan 18 yaşındaki Osman Demiray, çevresine ve kendisine zarar verdiği için evin avlusunda ayağından zincirle bağlı yaşıyor. Özellikle kış aylarında dışarıda yaşamak zorunda kalan talihsiz Osman'ın durumu görenlerin yüreklerini dağlıyor.

Oğlunun içinde bulunduğu durumdan kurtarılmasını isteyen anne Havva Demiray, "Yaklaşık 30 yıl önce Yılmaz ismini verdiğimiz büyük oğlum doğdu, onda çok az derecede rahatsızlık vardı. Daha sonra ortanca oğlum Yıldıray oldu, o gayet sağlıklı. Ancak daha sonra doğan Osman'ın akli dengesi tamamen bozuk. 3 yaşına kadar elimizde büyüttük. Ancak yürümeye başladıktan sonra zapt edilemez oldu. Sürekli evden kaçıp insanlara ve çevreye zarar vermeye başladı. Şikayetler artınca ve her gün polis nezaretinde eve getirilince oğlumu bağlamaktan başka bir çaremiz kalmadı. Tedavi sırasında kullandığı ilaçlardan dolayı çok fazla kilo aldı. Şu anda 18 yaşında ve bayan olarak ben bir şey yapamıyorum. Sağlıklı olan oğlum Yıldıray akli dengesi yerinde olmayan abisi ve kardeşine bakmaktan çalışamıyor. Ana yüreği olarak oğlumun bu durumuna dayanamıyorum. Ne olur yetkililer yardım etsin" dedi.

.
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2006 Çarşamba 12:34:35
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 16:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?