18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

Sanal alemin çobanları

Nazilli'ye bağlı İsabeyli Beldesi'nde 50 yıldır çobanlık yapan Kadir-Hayriye Uçar çifti görenleri şaşırtıyor.

Hayatlarından oldukça memnun olan ve koyunlarından çok iyi para kazandığını belirten Kadir-Hayriye Uçar çifti, koyun otlatmaktan geri kalan zamanlarını evlerindeki bilgisayarın başında geçiriyorlar. Çocuklarının da yardımı ile 63 yaşından sonra bilgisayarla tanışan Uçar çifti, daha modern çobanlık yapabilmek için bundan sonra hayvancılık sektöründeki gelişmeleri internetten öğreneceklerini söylediler.

Aynı zamanda ilginç bir hayat hikayesi olan 63 yaşındaki Kadir Uçar, hayatını, 8 çocuğunu büyütüp okutarak ev sahibi yapan koyunlarına borçlu olduğunu söyledi.

Bugüne kadar bilimsel olarak üretim yaptığını ve bu sayede meslektaşlarına oranla çok iyi para kazandığını belirten Kadir Uçar eşi Hayriye Uçar ile çobanlık mesleğini çok sevseler de, onların 8 çocuğundan hiç biri çoban olmak istememiş.

Eşi Hayriye Uçar ile ölünceye kadar çobanlığa devam etme kararı aldıklarını belirten Kadir Uçar, "63 Yaşındayım, kendimi bildim bileli çobanım. Bir çok arkadaşım para kazanamadığı için bu mesleği bıraktı. Ancak ben bilimsel gelişmeleri takip ederek çobanlık yaptığım için çok iyi kazandım ve çok mutluyum. Diğer arkadaşlarım koyunları yılda bir kuzu verirken, ben özel bakım yaptığım için 16 ayda 2 kuzu alıyorum. Koyunlarım sayesinde 8 çocuğumu okutup ev bark sahibi yaptım. Şimdi de 63 yaşından sonra çocuklarımızın da yardımıyla biz okumaya çalışıyoruz" dedi.

Koyunlardan arta kalan zamanlarını evlerine aldıkları internet bağlantılı bilgisayarla geçiren Kadir-Hayriye Uçar çifti, bilgisayarı tam olarak öğrendikten sonra çocuklarına benimsetemedikleri çobanlık mesleği ile ilgili gelişmeleri internetten takip edeceklerini söylediler.

.
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2005 Cumartesi 17:15:56
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 17:22:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?