16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Güvener güven tazeledi

5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Yasası'nda yapılan değişikliğin ardından Söke Kasaplar Odası ile birleşen Söke Fırıncılar Odası'nda genel kurul yapıldı.
Divan başkanlığını Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Hulusi Akşit'in yaptığı kongrede, mevcut Başkan İlhan Küçükvar ile oda üyelerinden Ziyaettin Kaya yarıştı. Geçtiğimiz ay kapatılan Söke Kasaplar Odası üyelerinin de aynı odaya aktarılması sonucu üye sayısı 115'eu laşan Söke Kasaplar Odası'nın kongresinde 66 delege oy kullandı. Oyların 61'ini alan İhlan Küçükvar yeniden başkan seçildi.
Genel kuruldan sonra bir açıklama yapan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulusi Akşit, oda yönetimlerinin özveriyle ayakta kalmaya çalıştıklarını belirtti. Birçok odanın birleşmesine rağmen istenilen düzeyde üye sayısına sahip olmadığını belirten Akşit, "Ekonomik nedenlerden dolayı odaların yürütülmesi de çok zorlaştı. Üye sayısı az olan esnaf odalarımızın kapanmaması artık imkansızlaştı. Bir odanın ayakta kalması için en az 16-17 bin YTL gelirinin olması gerekmektedir. Ancak hem Aydın'da hem de ilçelerimizde görüyoruz ki, birçok açığı oda başkanları ve oda genel sekreterleri maaşlarını odalara bağışlayarak kapatıyor. Söke Fırıncılar Odası da bunlardan biri. Oda Başkanı İlhan Küçükvar 9 yıllık başkanlığı döneminde maaşını almayıp, odaya bağışlamış" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2005 Cumartesi 16:50:53
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 16:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?