16
Haziran
2024
Pazar
EKONOMİ

Pamuk fiyatlarına tepki

Aydın Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karababa, Tariş'in açıkladığı avans alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, 40 randıman pamuğa verilen 83 yeni kuruş fiyatın üreticiyi zarar ettireceğini söyledi.

"Avans fiyatın 40 randımanın baz alınarak açıklanması, üreticinin cebinden her kiloda 20 YKr'nin çalınması demektir" diyen Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karababa "Tariş'in fiyat açıklamakta geç kalması üreticiyi zor durumda bırakmıştır. 39 randıman baz alınarak açıklanması beklenilen fiyatın 40 randıman olarak açıklanması üreticiden 20 kuruş çalınması demek. Tariş'in fiyatı, üretici 80 YKr'ye pamuk sattığı zaman açıklaması gerekirdi. Geçen yıl 900 bin TL olarak açıklanan fiyatın bu yıl da aynı oranda olması gerekirdi.

TARİŞ borsa üzerinde fiyat açıklayacağını duyurmuştu, ancak açıklanan fiyat borsa üzerinde de olmamıştır. Yaptığımız görüşmelerde açıklanan fiyatın avans fiyat olduğu ve iyileştirmelerin yapılabileceği söylenmektedir. Ama üreticilerimiz bu fiyatı kesin fiyat olarak görmeli ve kendini hazırlamalıdır. Hükümetin açıklayacağı 30-35 YKr'lik prim dahi Tariş'in açıkladığı fiyata eklendiğinde pamuğun fiyatı yine maliyetlerin altında kalacaktır. Hükümet, primleri maliyeti göz önünde tutarak açıklamalıdır' dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2005 Cumartesi 13:10:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?