24
Mayıs
2024
Cuma
EKONOMİ

Ziraat Odası'nın Ankara çıkarması

Aydın Söke Ziraat Odası heyeti, Sökeli üreticilerin sorunlarına çözüm bulmak amacıyla gittikleri Ankara'dan döndü. Milletvekili ve bakanlarla görüştüklerini belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karababa, görüşmelerin olumlu geçtiğini ve mısır ile zeytinyağı prim ödemelerinin aralık ayında yapılacağını belirtti.
21 Kasım Pazartesi akşamı Ankara'ya giden Söke Ziraat Odası heyeti, Ankara'dan döner dönmez durum değerlendirmesi yaptı. Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Karababa, Meclis Başkanı Muhsin Örnek, As Başkan Mustafa Tanyeri ve Çavdar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hilmi Bıçakçı'dan oluşan heyet, Ankara temaslarını düzenledikleri basın toplantısıyla açıkladı. Genel anlamda görüşmelerin olumlu geçtiğini dile getiren oda yönetimi, mısır ve zeytinyağı prim ödemelerinin aralık ayında yapılacağını duyurdu.
Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karababa, "AK Parti Aydın Milletvekilimiz Ahmet Ertürk'ün önderliğinde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Haşim Söğüt, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Dr. Nihat Pakdil, Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürü Dr. Hüseyin Velioğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Şirin, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Sekreter Vekili Vedat Koç ile bir dizi temaslarda bulunduk. Bu görüşmelerin sonucunda pamuk primlerimizin, pamuk üreticimizi memnun edecek şekilde en kısa sürede belirlenmesi ve ödenmesi için 2006 yılı bütçesinde öngörülen 785 milyon YTL'lik desteğin arttırılmasıyla ilgili taleplerimizden olumlu sonuçlar alındı. 2005 yılı buğday ürününe verilecek primler ve 2004 yılı zeytinyağı primlerinin 2005 Aralık ayı içinde ödeneceği sözünü aldık. 2004 yılı Doğrudan Gelir Desteği uygulamalarında dekar başına ödenecek 6 YTL'nin 2006 yılı Ocak-Mart ayları arasında ödeneceği bilgisini aldık. Ayrıca pamuk primlerinin en kısa sürede ödenebilmesi için kütlü pamuk alım ve satımlarında son tarih olan 31 Mart'ın 31 Ocak tarihine çekilmesini talep ettik" dedi.
"Tarımın devlet politikasıyla desteklenmesi gerektiği Ankara'da görüştüğümüz tüm bakanlıklara detaylı şekilde aktarılmıştır" diyen Karababa, "Üretici artık önünü görememektedir. Yarın hangi ürünü hangi koşullarda ekeceğini bilemez konuma gelmiştir. Pamuk üretici tarafından terk edilirken, geçilen diğer ürünlerde de zarar edilmiştir" diye konuştu.
..
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 16:54:12
Güncelleme :21 Ocak 2006 Cumartesi 16:59:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?