5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Tarihçe

Mühendislik Fakültesi 1976-1977 yılında Denizli Mimarlık ve Mühendislik Akademisi olarak, Milli Eğitim Bakanlığı Halk Eğitim Müdürlüğü binasının bir bölümünde eğitim öğretime Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümleriyle başlamıştır. 1979 yılında Çamlık mevkiinde bulunan Özel Çamlık Koleji´nin bina ve müştemilatlarıyla birlikte alınarak bu binaya taşınmış ve eğitim öğretimine devam etmiştir.

1982 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi´nin (DEÜ) kurulmasıyla Denizli Mimarlık ve Mühendislik Akademisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizli Mühendislik Fakültesi olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. DEÜ Denizli Mühendislik Fakültesi binalarının yetersiz olmasından dolayı Mühendislik Fakültesi için Kınıklı Mevkiinde yaklaşık 1000 dönümlük bir arazi kamulaştırılmıştır. Bu arazi üzerine yapılan binaya 1990 yılında İnşaat Mühendisliği Bölümü taşınmıştır. DEÜ Denizli Mühendislik Fakültesi 1990 yılından itibaren Çamlık kampusünde, Dekanlık ve Makina Mühendisliği Bölümü, Kınıklı Kampüsünde ise İnşaat Mühendisliği Bölümü eğitim öğretim hizmetlerine 1992 yılında Pamukkale Üniversitesi´nin kuruluşuna kadar devam etmiştir.

DEÜ Denizlik Mühendislik Fakültesi 1992 yılında Pamukkale Üniversitesi´nin kurulması ile Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ismi ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. Kuruluşundan beri iki bölüm ile (Makine-İnşaat) eğitim öğretim faaliyetini sürdüren Fakülte, 1994-1995 eğitim öğretim yılında Jeoloji Mühendisliği, 1995-1996 eğitim öğretim yılında da Gıda, Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisliği bölümlerine, 2003-2004 eğitim öğretim yılında Bilgisayar Mühendisliği bölümüne öğrenci alarak eğitim öğretim hizmeti vermeye devam etmiştir. Ayrıca Mühendislik Fakültesinin eğitim yapan altı bölümden dört bölümde (Makine, İnşaat, Elektrik-Elektronik ve Gıda Mühendisliği) ikinci öğretim de yapılmaktadır.

Pamukkale Üniversitesinin kuruluşu ile birlikte Mühendislik Fakültesinde yeni bölümlerin açılması ve öğretim üyesi sayısının artmasına bağlı olarak ile eğitim öğretim hizmetlerinde büyük gelişmeler kaydedilmiştir. Ayrıca bölümlerin laboratuar imkanları artırılarak eğitim öğretim hizmetine sunulmuştur. Mühendislik Fakültesi bulunduğu bölgenin teknik eleman ihtiyacını da gözönüne alarak ihtiyaç duyulan bölümleri açmış ve öğrenci almış, ilerde öğrenci alacağı bölümlerin alt yapısını hazırlamak için 1994 yılından itibaren çalışmalara başlamıştır. Mühendislik Fakültesi Üniversite-Sanayi işbirliğine inanan bu konuda büyük gayretler sarfeden öğretim üye ve elemanlarına sahiptir. Denizli, sayısı her geçen gün artan sanayi ve ticaret kuruluşları ile yaklaşık bir milyar dolarlık ihracatı, devlete verilen vergide sahip olduğu dördüncülük sırasıyla, ekonomik alanda Türkiye´nin en canlı, en dinamik ve en hızlı gelişen illerin başında gelmektedir. Bu sebeple eğitim öğretim kurumlarına büyük görevler düşmektedir. PAÜ., Mühendislik Fakültesi de yörenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek biçimde eğitim öğretimine devam etmekte, mezun ettiği mühendislerle özellikle Türkiye´nin parlayan yıldızı Denizli sanayisine büyük bilgi akışı sağlamaya devam etmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Adres2 :Kınıklı Kampüsü
Posta Kodu :20020
Telefon :0 (258) 296 2000 (Santral)
Faks :0 (258) 296 3262
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.