19
Nisan
2024
Cuma
MERKEZ - DENİZLİ
Nufus
907.325
Yüz Ölçümü
11.868
İlçe Sayısı
19
Vali
Nufus
494.961
Yüz Ölçümü
0
Belediye Sayısı
49
Köy Sayısı
0
Kaymakam

Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Hierapolis Arkeoloji Müzesi

Denizli’nin çevresinden ve özellikle Hierapolis antik kentinden toplanan eserler, Hierapolis’de Roma Hamamında bir araya getirilmiş ve burada l984 yılında “Hierapolis Arkeoloji Müzesi” açılmıştır. Müzede Hierapolis eserlerinin yanı sıra Laodikeia, Colossai, Tripolis, Attuda antik kentleri ile Lycos (Çürüksu) vadisindeki buluntularda yer almaktadır. Bunların yanı sıra yöredeki Tunç Çağının en güzel örneklerini ortaya koyan Beycesultan Höyüğünden çıkarılan arkeolojik buluntularda bulunmaktadır. Bunların yanı sıra Karia, Pisidia ve Lydia eserleri de yöreden toplanarak müzeye getirilmiştir.

Hierapolis Arkeoloji Müzesinde eserler üç ayrı bölümde teşhir edilmektedir. Roma Hamamı doğusundaki kütüphane ile gymnasium müzede eserlerin teşhir edildiği diğer mekanlardır.

 

 

Müze A Salonu, B salonu ve C Salonu olmak üzere üç ayrı kapalı mekandan oluşmaktadır. Bunlardan A Salonu Hierapolis ve Laodikeia kazılarında bulunan eserlere ayrılmıştır. Müzenin B ve C Salonlarında ise lahetler, heykeller, mezar taşları, mimari parçalar, figürinler ve keramikler bulunmaktadır. Bu bölümlerdeki en önemli eserler arasında Roma dönemine tarihlenen Kyche, Dinysos, Pan, Asklepios, Isis rahibesi, Demeter heykelleri yer almıştır.

Ayrıca müzede Beycesultan buluntuları, pişmiş toprak kandiller, cam kaplar, kolyeler, altın, gümüş, bronz sikkeler de bulunmaktadır. Bu eserlerin yanı sıra Hierapolis Tiyatrosunun sahne binasının cephesini süsleyen heykeller de ayrı bir bölümde toplanmıştır. Müzenin bahçesi ise büyük boyuttaki taş eserlere ayrılmıştır.

Pamukkale
Tel: (0258) 272 20 3
Faks: (0258) 263 62 50


Kenthaber Kültür Kurulu

Yayın Tarihi : 8 Şubat 2008 Cuma 15:29:53
Güncelleme :20 Mayıs 2009 Çarşamba 17:23:53

Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?