4
Mayıs
2024
Cumartesi
DENİZLİ
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Pamukkale Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi

Genel Bilgiler

Pamukkale Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi, 03.07.1992 tarihinde 3837 sayılı kanunla kurulmuştur.

Mesleğe ilişkin derslerde verilen teorik bilgiler laboratuvar çalışmaları ile desteklenmektedir. Pamukkale Üniversitesi Ön lisans, Lisans, Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine göre programdan mezun olabilmek için ortak zorunlu dersler dışında en az 120 ve en çok 152 kredi/saat'lik meslek derslerini başarmak zorundadır. Öğrenciler her biri en az 40 iş günü olmak üzere yaz aylarında ve iki aşamada gerçekleştirilen zorunlu stajlarını da başarmak durumundadırlar. Stajlar, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde belirli kriterlere uygun olan işyerlerinde yapılacaktır.

Lisans eğitiminde, endüstri meslek liselerinde meslek dersleri atölye çalışmalarını yürütebilecek bilgi, beceri ve alışkanlıklara sahip yeterli nitelikte teknik öğretmenler yetiştirmek temel amaçtır. Lisans eğitiminden mezun olan öğrenciler aldıkları eğitim çerçevesinde çeşitli sanayi kuruluşlarında da görev alabilmektedirler.

Bölümlerimizde MTEM projesi kapsamında Modüler Sistem ders programları kabul edilmiş ve 2004-2005 Eğitim-Öğretim yılından itibaren uygulamaya geçilmiştir.

Fakültemizin modern bilgisayar ve elektronik laboratuvarları ve atölyeler, öğrencilerin en yeni teknolojik eğilimleri yakından takip etmelerini ve ilgili uygulamaları geliştirmelerini sağlayacak niteliktedir. Bu imkanlar ve yetişmiş insan gücü göz önüne alındığında Fakültemiz Ulusal ve Uluslararası Ar-Ge projelerinin geliştirilmesi ve endüstriyelleştirilmesi için uygun bir platformdur.

Fakültemiz bünyesinde; Elektrik Eğitimi,Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi ve Makine Eğitimi Bölümleri mevcuttur. Elektronik ve Bilgisayar Eğitimi Bölümü: Elektronik Eğitimi A.B.D ve Bilgisayar Sistemleri Eğitimi A.B.D. ; MakineEğitimi Bölümü: Otomotive Eğitimi A.B.D. aktif olarak Eğitim-Öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Pamukkale Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
Adres2 :Kınıklı Kampüsü Denizli
Posta Kodu :20017
Telefon :0 ( 258 ) 2963002
Faks :0 (258) 2963263
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.