23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Akalan'da karpuz festivali

Acıpayam ilçesine bağlı akalan kasabasında bu yıl onuncusu gerçekleştirilen Kavun-Karpuz festivali yağlı güreş müsabakaları ile renklendi.

Acıpayam ilçesine bağlı Akalan beldesi, 10. Kavun-Karpuz Festivali ve geleneksel yağlı pehlivan güreşlerini gerçekleştirdi.

Kavun ve karpuz merkezi Akalan’daki festivalde; Efe, Eylül, Ahu, Yeşim ve Günay Yeşimoğlu gibi sanatçılar sahne alırken Ege’nin Kırkpınarı olarak tabir edilen yağlı pehlivan güreşlerine de ilgi çok fazla oldu.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı festival ve yağlı pehlivan güreşlerine; Acıpayam Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof Dr. Hasan Kazdağlı, Acıpayam Belediye Başkanı Sefer Demir, İl Genel Meclis üyeleri Ramazan Kırcalı ve Yılmaz Elçin, Acıpayam’a bağlı tüm kasaba belediye başkanları ve köy muhtarları katıldı.

Geliriyle su deposu yapılacak yağlı pehlivan güreşlerinde, 2002 yılının Kırkpınar Şampiyonu Antalyalı Hasan Tuna, İzmit bölgesinden Yüksel Sezgin’i yenerek birinci oldu. Ayrıca 20 bin YTL’ye çayır ağılını alan Karaca Elektrik sahibi Ramazan Karaca, “Akalan kasabamıza yapılacak su deposuna yardım için bu ağalı aldım.

Gayem ağalık değil, hizmettir” dedi. Akalan Belediye Başkanı Muzaffer Akyol da yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Akalan kasabası, kavun ve karpuz merkezidir. Düzenlediğimiz festivalle hem yetiştirdiğimiz ürünleri en iyi şekilde tanıtmak hem de elde ettiğimiz gelirle halkımıza hizmet etmeyi amaçlıyoruz.”

Kenthaber
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 12:59:55
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 11:45:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?