2
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Festival geliri umut oldu

Acıpayam'a bağlı Gümüş Köyü'nde bu yıl 2.'si düzenlenecek olan Eşeler Yaylası Yağlı Güreşler Festivali'nden elde edilecek gelirler, köyün içme suyuna kullanılacak.

Gümüş Köyü'nde yarın başlayacak olan ve 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler ile devam edecek olan festival hakkında bilgi veren Festival Tertip Komitesi Başkanı Bestani Turgut, festivalden elde edilen gelirlerin içme suyu yararına kullanılacağını belirtti.

Daha önceki senelerde yapılan festivalde 85 milyan gelir elde edildiğini belirten Turgut, "2004 yılında düzenen festivalde 85 milyar gelir elde ettik. Bu gelirin 45 milyarını su kuyularının tespitinde, geri kalanını ise festival masraflarına harcadık. Bu yılda yapılacak olan festivalde gene aynı şekilde içme suyu yarına kullanılacak ve köyümüzün tamamen içme su problemini çözmek ve bu güzel yaylalarımızı turizme kazandırmak olacaktır" dedi.
Bölge insanının önemli bir kısmının gurbetci olduğunu belirten Turgut, "Gurbetcilerimizin çoğu bu festivali görmek için uzak yollardan geliyorlar. Ege bölgesinin en büyük yağlı güreşlerini görmek için binlerce kilometre uzaklıktan gelen misafirlerimiz var" diye konuştu.

Festivalin folklor gösterileriyle start alacağını ve güzellik yarışmasının ardından Ozan Şah Ballı ve mahalli ses sanatçılarının verecekleri konserler ile davam edeceğini belirten Turgut, festivalin 2. gününün Oğuz Yılmaz konseri ve düzenlenecek olan defileyle devam edeceğini söyledi. Festivalin son gününde ise Ege Bölgesi'nin en büyük yağlı güreşlerinin yapılacağını ifade eden Bestani Turgut, güreşlere Hasan Tuna, Cengiz Elbiağa, Mukerrem Kıyı, Servet Yıldız gibi ünlü pehlivanlarında katılacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2005 Perşembe 13:24:28
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 11:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
tanju acar IP: 85.104.186.xxx Tarih : 13.11.2007 12:01:32

güzel işler yapılıyor ya güüüüümüs köyü birlik olduktan sonra yıkan olmaz