16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

10 günlük bebeğin dramı

Denizli'nin Çivril İlçesi'nde 10 günlük bebeğiyle evinde soğukta kalan kadın, polis tarafından hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çivril İlçesi'ne bağlı Beyköy Köyü'nde Aynur Ateş adlı kadının 10 günlük bebeğiyle birlikte soğuk ve karlı havada evinde donma tehlikesi geçirdiği ihbarı üzerine harekete geçen polis ve sağlık ekipleri, köye giderek anne ve bebeği Çivril Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Yüksek ateş sebebiyle dün akşam Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Acil Servisi'ne sevk edilen bebeğin yapılan muayenesinde 2 kilo 600 gram ağırlığında, 49 santimetre boyunda olduğu ve solunum sıkıntısıyla yüksek ateşi bulunduğu tespit edildi.

Doktor ve hemşireler tarafından "Ateş" ismi verilen bebek, küvöze alınarak solunum cihazına bağlandı. Sağlık durumu ciddiyetini koruyan bebeğin ihtiyaçları, hastane personeli tarafından karşılandı.

Çivril Kaymakamı Mustafa Kılıç, bebeğin nüfus kaydının olmadığını, babasının kim olduğuyla ilgili de bilgi sahibi olunmadığını belirterek, "Anne Aynur Ateş'in akli dengesinin yerinde olup olmadığı konusunda sağlık raporu alınacak.

Annenin akli dengesi yerinde değilse, aileden başka birisine velayetin verilip verilemeyeceği araştırılacak. Aileden birine velayet verilmemesi durumunda bebek Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na teslim edilecek" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 14:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse IP: 84.172.251.xxx Tarih : 18.01.2006 16:35:12
slm ben ayse. bu kadinin hic kimsesi yokmuymus? peki hic kimse kadin dogum yapana kadar kimse fark etmemismi? peki bu kadini hamile birakan bey sahip cikmiyormu.böyle bir türkiyede yasiyoruz malesef.....