23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

50'lik Ünay sesiyle birinci oldu

Denizli'de düzenlenen Türk Halk Müziği Yarışması'nı, bağlamaya olan tutkusu sebebiyle eşi ve çocuklarından ayrılan 50 yaşındaki Ramazan Ünay kazandı. Acıpayamlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yöresel Türk Halk Müziği Yarışması, Denizli Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda yapıldı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Denizli Milletvekili M. Salih Erdoğan, protokol üyeleri ve çok sayıda Türk Halk Müziği severin izlediği yarışmada, 10 kategoride daha önce finale kalan 32 yarışmacı sahneye çıktı. İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan yarışmada, en büyük ilgiyi, 25 Yaş Üstü Erkek Çalgı-Ses kategorisindeki yarışmacılar aldı.

4 yarışmacının sahne aldığı bu kategoride en son sahneye çıkan Acıpayam İlçesi Gölcük Beldesi'nden Ramazan Ünay, çalıp söylediği "Deniz Dibi Milli Olur" türküsüyle jüriden 93.33 puan alarak birinci oldu. Ayağındaki rahatsızlık sebebiyle ayağında terlikle sahneye çıkan Ramazan Ünay, yarışmada birinciliği kazanmanın buruk sevincini yaşadı. Türk Halk Müziği'nin unutulmaz ismi Özay Gönlüm'ün büstü önünde gelen başarıyı anlatan Ramazan Ünay, "Ömrüm hep Türk Halk Müziği ile geçti. Halk müziğini çok seviyorum.

İnsanları da çok seviyorum ama 30 yıllık evliliğim sona erdi" dedi. Müzisyenlerin çok ince duygular taşıdığını ve duygusal insanlar olduğunu belirten Ünay, "Zaman zaman geç saatlerde bağlama çalarken eşim, 'Bu saatte çalınır mı' diyerek karşı çıkıyordu. Bir çok insan müzisyenleri anlayamaz. İyi bir müzisyen insanların göremediği yeri görür.

Ailemden ayrılmamda Türk Halk Müziği'ne olan tutkumun da payı var. Yarım çuval eşya, bir davul ve bağlamamla ailemi terkedip köyüme yerleştim. Düğünlerde saz çalıp, türkü söyleyerek geçimimi sağlıyorum" dedi.

Yarışmanın onur konuğu olan derlemeci Hüseyin Aktekin, Hz. Ali'nin kılıcına benzeyen ve "Zülfikar" adını verdiği ilginç sazıyla, izleyenlere türküler söyledi. Yarışmada, 25 Yaş Üstü Bayan Solo-Çalgı-Ses Kategorisi'nde daha önce tüm rakiplerini eleyerek finale kalan tek isim olan Günay Cesuroğlu birinci oldu.

.
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2005 Cumartesi 12:16:05
Güncelleme :20 Kasım 2005 Pazar 13:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?