9
Mayıs
2024
Perşembe
KADIN

İzmir Devlet Tiyatrosu'nda taciz

İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Y.Ü.'nün, aynı yerde çalışan iki kadına sözlü tacizde bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı.

Kadınların yazılı şikayeti üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un talimatıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

Suçlamalara hedef olan Y.Ü. ise, konudan ve dilekçelerden bilgisi olmadığını, kendisini çekemeyenlerin bir hareketi olabileceğini dile getirdi.

İzmir Devlet Tiyatrosu Basın Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak çalışan, ancak bir süre önce istifa eden A.T. ile aynı birimde çalışan G.A., Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, Personel Daire Başkanlığı ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne, kurum müdürü Y.Ü.'nün kendilerine sözlü tacizde bulunduğunu içeren yazılı şikayette bulundu.

Şikayetçilerden A.T., dilekçesinde, istifa etmesinin nedeni olarak İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Y.Ü.'yü göstererek, “İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü bünyesinde görevimi yerine getirmeye çalıştığım bir aylık süre içinde Y.Ü.'nün, ahlak ve iyi niyet dışı davranışlarıyla karşı karşıya kaldım. Bu nedenle de istifa etmek zorunda kaldım. Yaptığım araştırma sonucu, kurum içinde hizmet veren bazı personelin de bu tutum ve davranışlardan rahatsız olduğunu saptadım. Ancak işsizlik kaygısı bu kişileri sessiz kalmaya mecbur bırakmış. Kişisel tatmin ve çıkarlarına uygun olarak bir yönetim sergilemeye çalışan bu kişinin görevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmediği inancındayım” diyerek konuyla ilgili gereğininin yapılmasını istedi.

Diğer şikayetçi G.A. da, Y.Ü.'nün sözlü tacizine maruz kaldığını iddia ederek dilekçesinde, “Sabancı Kültür Merkezi'ndeki İzmir Devlet Tiyatrosu'nun 50'inci Yıl Kutlaması'nda emekli sanatçılara plaket töreninde duygusal anlar yaşanmıştır. Gözlerimin yaşarmasına engel olamadığım bu anım Y.Ü. tarafından farkedilerek ‘Ne o kız, neden sulandın’ sorusuna maruz kaldım. Bir anlam veremediğim bu soru karşısında ne cevap vereceğimi bilemedim. Bir gün sonra toplu bağlantılar için odasına gittim. Odadan çıkarken kapının kolundan statik enerji dediğimiz bir elektrik çarpması oldu. Hızla elimi çektim. Y.Ü. ‘Çok elektrikli bir bayansın, adamı tutsan kim bilir ne olur’ diyerek sözlü tacizde bulundu” dedi.

Söz konusu şikayetlerin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un talimatıyla Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mine Acar tarafından soruşturma başlatıldı. Acar, müfettişlerin raporunun ardından gerekenin yapılacağını, olayda kötü niyet olup olmadığına bakılacağını vurguladı.



Star/DHA
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 17:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?