8
Mayıs
2024
Çarşamba
OTOMOBİL

İzmir Motor Show kapılarını açtı

İZFAŞ ve Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliğinde düzenlenen İzmir Motor Show-Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, ünlü mankenlerin de katılımıyla kapılarını 3. kez ziyaretçilerine açtı. Bir çok ünlü markanın son model otomobillerinin sergilendiği fuarda, 70 katılımcı hazır bulundu.
 
Uluslararası İzmir Fuar Alanı 2 ve 3 nolu hollerde toplam 15 bin metrekare alanda düzenlenen İzmir Motor Show Fuarı'nın açılışına; İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Işık Dikmen, ODD Fuar Komitesi Başkanı Ziya Burnaz, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Tamer Taşkın ile ilgili meslek komitelerinin temsilcileri katıldı. 

Açılışta konuşan ODD Genel Koordinakötörü Işık Dikmen, 2005 rakamlarına bakıldığında iç pazarda 760 bin satış yapıldığını, 12 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşıldığını belirterek, 250 bin endüstri ve 80 bin hizmet sektöründe çalışanıyla, sektörün en güzel ürünlerini bu fuarda sunmaya çalışacaklarını kaydetti. 

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal ise yaptığı konuşmada, "Otomotiv sektörü, Türkiye'nin ihracatında önemli rakama sahip bir sektör. Bu durum yan sanayide de gelişmelere neden oldu. 

Marka otomotivlerin parçalarının da artık Türkiye'de üretimi yapılıyor. Otomotiv sektörü her gün daha çok yıldızı parlayan bir sektördür ve gelecekte önemli sektör haline gelecektir" diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. İzmir Valisi Köksal ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile beraberindekiler, daha sonra birbirinden güzel otomobillerin sergilendiği stantları gezdi. 

Diğer yandan ünlü mankenler Ebru Güzel ve Tuba Karaca, Hyundai'nin Türkiye'de ilk kez Motor Show'da sergilenen yeni otomobili Santa Fe'nin tanıtımını yaparken, bir diğer ünlü manken Nefise Karatay ise, Alfa Romeo'nun açılış kokteyline katılarak sergilenen otomobillerle objektiflere poz verdi. 

Fuara katılan Nissan'ın Genel Müdür Yardımcısı İklim Sancaktaroğlu ise yaptığı açıklamada, 2005'te sektörün en yüksek satış rakamını yakaladığını ve bu sene biraz daha yüksek olacağını tahmin ettiklerini kaydederek, "Ancak bu son gelişmeler ve özellikle dövizdeki ve maliyetlerdeki artış, herkesi temkinli hareket etmeye zorluyor ama yine de önemli durgunluk beklemiyoruz. 

Bu sene Nissan olarak, 14 bin satış hedefimiz var. Geçen seneye göre yüzde 35'lik bir artış bekliyoruz. 

Bu fuarda ilk kez görücüye çıkan yeni modelimiz Nissan Note'ye de 3 binlik satış hedefi koyduk. Aileler için çok uygun bir araç. Hem 1.4 hem de 1.6 seçenekleri var. Bir üst sınıfa rakip bir araç" şeklinde konuştu.
 
Toplam 200'den fazla otomobilin sergileneceği fuara; Mercedes, Volvo, Seat ve Harley Davidson ilk kez katılıyor. 

Fuarda toplamda 27 marka sergileniyor. Fuarın 21 Mayıs 2006 tarihine kadar açık kalacağı ifade edildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2006 Salı 19:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?