3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Alsancak Rotary Kulübü


Alsancak Rotary
Kulübü’nün gerçekleştirdiği proje ile yenilenen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği törenle açıldı.

Törenin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, toplumun katkılarının üniversite için önemli olduğunu kaydederek, "Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kurulduğundan bu yana ülke ve dünya sağlığına ciddi katkılarda bulunmaktadır. Her yıl canlıdan canlıya karaciğer nakli için birkaç hasta ABD’den bize gelmektedir. 2 yıl önce karaciğer nakli için kliniğimize 16 hasta gelmiştir" dedi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin bütün branşlarında çok kaliteli hizmet verdiğini ifade eden Prof. Dr. Bayındır, "Tıp Fakültesi Hastanemiz, yeni açılan Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi, iki kat büyüyerek çağdaş hizmet veren poliklinikleri, yakın zamanda açılacak olan kök hücre bankası ve 400 yataklı çocuk hastanemiz ile ülkemizin 1 numaralı sağlık merkezi olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Erdener ise önümüzdeki yıl 50. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Ege Üniversitesi’nin altyapı ve fiziki koşullarının artık yetersiz kaldığını vurguladı. Prof. Dr. Erdener, "Sadece üniversite bütçesi ile restorasyon çalışmalarını yapmak artık imkansız hale geldi. Üniversiteler kendi kaderleriyle baş başa bırakıldı. Bugün bir örneğini gördüğümüz hayırsever katkıları ile bu güçlükler kısmen de olsa aşılabilmektedir" şeklinde konuştu.

Üroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oktay Nazlı da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı’nda her yıl farklı özelliklere sahip ortalama 2 bin 100 açık ya da kapalı cerrahi girişimin gerçekleştirildiğini belirterek, "Bölümümüze yıllık hasta yatış sayısı 3 bin olgunun üzerindedir. Kliniğimiz hastalarına 51 standart hasta yatağı, 5 özel hasta odası ile hizmet vermektedir" dedi.

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Engin Denizmen ise "Proje kapsamında, projenin tüm maliyeti olan 140 milyar lira, üyelerin maddi ve ayni yardımları ile karşılandı. İnşaat 6 hafta gibi kısa bir süre içerisinde tamamlandı. Söz konusu proje ile yataklı birimde yer alan tüm odaların işlev görmekten çok uzak olan pencereleri, altyapısı elden geçirildi. Hasta yataklarının tümüne hizmet verecek merkezi oksijen ve vakum sistemi yenilendi. Hasta çağrı istemi modernize edildi. Tüm hasta odalarına hizmet verecek merkezi televizyon sistemi kuruldu. Yeni proje ile oluşturulan 5 özel odanın kliniğe yıllık getirisinin 1 trilyonu bulacağı düşünülmektedir" diye konuştu.

Sağlıklı yaşam ve eğitimin en temel kişilik hakkı olduğunu belirten Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Tuncer Tokol ise devlet imkanlarının yetersiz kaldığı durumlarda sivil insiyatif kuruluşlarının iş başına geçmesi gerektiğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Ülkü Bayındır, Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Engin Denizmen’e katkılarından dolayı plaket verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar