3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Ayşe Mayda


Türkiye’nin ilk kadın ortodontisi Ayşe Mayda ile Valilik arasında, Seniha Mayda İlköğretim Okulu’nun bahçesine İl Özel İdare tarafından yaptırılan 12 derslikli ek binaya çok amaçlı kültür salonu, bilgisayar ve fen laboratuarı yapılması için protokol imzalandı.

Valilik’teki protokol imza töreninde konuşan Vali Yusuf Ziya Göksu, yapılacak çok amaçlı kültür salonuna "Hayriye Mayda Kültür Salonu" adı verileceğini belirterek, Mayda’nın yıllarca İzmir’e sağlık ve eğitim alanında hizmetlerde bulunduğunu ifade etti. Mayda tarafından kültür salonu için 200 milyar lira harcanacağını belirten Göksu, "Sayın Mayda daha önce İzmir Amerikan Kız Koleji’nde bir teras, Küçükyalı’da bir sağlık ocağı ve kardeşi Seniha Mayda ile bir ilköğretim okulu yaptırmıştır. Ayrıca pek çok derneğin kurucu üyesi olan Mayda, evinde beslediği 20 köpeği ile ’hayırsever’ sıfatının yanında ’hayvansever’ sıfatını da taşımaktadır" dedi.

Mayda’nın evinin 1901 yılında yaptırıldığına ve eşsiz bir tarihi eser olduğuna da dikkat çeken Göksu, "Mayda ile çeşitli görüşmeler yapıp evini müze yapmak için çeşitli girişimlerde de bulunacağız" diye konuştu. 50. Gümüş Protokol’e sadece 4 protokol kaldığını da sözlerine ekleyen Göksu, Gümüş Protokol’ün görkemli bir törenle imzalanacağını kaydetti.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar