3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Engin-Hayri Özmeriç


Milli eğitimde devlet-millet elele sloganıyla başlatılan okul yapım çalışmalarına hergün yenileri ekleniyor. İzmirli hayırsever işadamı Hayri Özmeriç, 1986 yılında Karşıyaka’da kendi adına yaptırdığı ilkokula, şimdi de eşi adına ek derslikler yaptırıyor. Konu ile ilgili protokol bugün İzmir Valiliği’nde Vali Alaaddin Yüksel’in huzurunda, hayırsever çift Engin-Hayri Özmeriç ile İl Milli Eğitim Müdürü Zeki Bilgin İnanlı tarafından imzalandı.

Vali Alaaddin Yüksel tören öncesi hayırsever çiftle bir süre sohbet etti. Vali Yüksel, "Size devletimiz adına teşekkür ediyorum. Eğitim ile ilgili olarak halkımızın bize göstermiş olduğu yoğun ilgiden memnunuz. Şimdi Tekel İdaremizin şehir içindeki yerlerini Özelleştirme İdaresi’nden alarak milli eğitime kazandırmak için başvurduk" dedi.
Hayırsever işadamı Hayri Özmeriç ise, okul ve benzeri hayır kurumları yaptırmanın geliri yerinde olan insanlar için manevi bir görev olduğunu belirterek, "72 yılın gerisine baktığımda okulda okuyan o gençleri görmek inanın bana huzur veriyor" diye konuştu. Hayri Özmeriç İlköğretim Okulu’nun adı, yeni yapılacak 16 dersliğin hizmete girmesinden sonra Hayri-Engin Özmeriç İlköğretim Okulu olarak değiştirilecek.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar