3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

İhsane Tuna Dıravacıoğlu


İzmirli emekli hayırsever avukat İhsane Tuna Dıravacıoğlu’nun, eğitim için 100 milyar lira bağışlaması nedeniyle İzmir Valiliği’nde bir protokol imzalandı.
İzmir Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine, Vali Yusuf Ziya Göksu’nun yanı sıra hayırsever emekli avukat İhsane Tuna Dıravacıoğlu (78) ve Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı İbrahim Ciner de katıldı.

Vali Göksu, protokol töreninde yaptığı konuşmada, her şeyin eğitim ile başladığını belirterek, "9 Nisan’da başlattığımız kampanya ile her hafta bir protokol imzalayıp eğitim sorununu hep birlikte çözeceğiz. İhsane Tuna Dıravacıoğlu’da ’ben de eğitime katkı kampanyasına katılacağım’ diyerek 100 milyar lira bağışta bulundu. Bu bağışa karşılık İl Özel İdaresi tarafından Bornova İlçesi Yeşiltepe Mahallesi’nde yaptırılan 12 derslikli ilköğretim okuluna İhsane Tuna Dıravacıoğlu İlköğretim Okulu adı verilecektir. Kendisinin bağışladığı 100 milyar lirayı da eğitim için istimlak yapmak için ve yarım kalan okulların tamamlanması için kullanacağız" dedi.

Bağışta bulunan İhsane Tuna Dıravacıoğlu ise, "Bu para, rahmetli eşim Mehmet Ali Tuna ile emekli paralarımız ve birikimlerimizden oluşuyor. Genç bir avukatken Halk Evleri’nde fahri olarak okuma yazma öğrettim. Memleketim için sağlığımda bir şey yapmak istiyordum. Hala 50 yaşına geldiği halde okuma yazma bilmeyen kadınlarımız var. Her hafta bir protokol yeterli değil. Her gün bir protokol imzalanmalı. İmkanı olan herkesi eğitime bağışta bulunmaya çalışıyorum" diye konuştu.
Dıravacıoğlu’nun bir yakınının laboratuar, bir yakının da yine bir okula kütüphane bağışlayacağını belirten Vali Göksu, protokole imzaların atılmasından sonra hayırsever vatandaşa "İzmir Valiliği Şükran Belgesi" ile çiçek verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar