3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Mazhar Zorlu


Mazhar Zorlu Anadolu Teknik ve Plastik Endüstri Meslek Lisesi

Devlet-Millet işbirliği ile Mesleki- Teknik Öğretim ve sanayi kaynaşmasının en güzel örneklerinden olan okulumuz, hayırsever işadamı Mazhar Zorlu tarafından yaptırılmıştır.

İzmir’de bir Endüstri Meslek Lisesi yaptırma isteğinde olan Ege Plast (Ege Plastik ve Sanayi A.Ş.) ve Ege Yıldız (Plastik Pazarlama Tic. Ve San. A.Ş.) Şirketleri ile, İzmir Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 08.02.1996 tarihinde bir protokol yapılmıştır. Bu protokol ile, yapılacak olan Endüstri Meslek Lisesi’nin Türkiye’de ve özellikle bölgemizde gelişen Plastik Sektörünün ihtiyacı olan yetişmiş teknik insan gücünü karşılamak amacı ile, Plastik Endüstri Meslek Lisesi olması kararlaştırılmıştır. Böylece bu güne kadar ülkemizdeki örgün eğitim içersinde yer almayan Plastik İşleme meslek dalını, örgün eğitim içersine alan Türkiye’nin ilk ve tek Plastik Endüstri Meslek Lisesi’nin kuruluşu gerçekleştirilmiştir.

Temeli 1 Şubat 1997 tarihinde atılan okulumuzun inşaatı, 1998 yılının Haziran ayında tamamlanmıştır. Başlangıçta sadece Plastik Endüstri Meslek lisesi olarak düşünülen okulumuzun, fiziki yapısının uygunluğu ve bölge ihtiyaçları göz önüne alınarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 20/08/1998 tarih ve 6210 sayılı onayla bünyesine Anadolu Teknik Lisesi ilave edilmiştir.

22 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan okulumuzun 2686,32 M2 öğretim binası, 493,68. M2 idare binası, 2421,44 M2 atölye binası olmak üzere toplam 560 1,44M2 kapalı alanı mevcuttur.

Anadolu Teknik Lisesi bünyesinde açılan Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Laboratuarlarını oluşturmak amacıyla, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü’nün onayı ile, Öğretim Binasının 2. Katında ve atölye binasında tadilat yapılmıştır.

Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Bölümü Hükümetimiz ile Japon Hükümeti arasındaki teknik işbirliği anlaşmasına dayalı olarak kurulmaktadır. Bu anlaşmaya göre bakanlığımız ile Japon uluslararası işbirliği teşkilatı (JICA) arasında bir proje protokolü imzalanmıştır. Bu proje protokolüne göre;

Bu bölümün uluslararası standartlarda donatılması, bu alanda eğitim verecek öğretmenlerin yurtdışında eğitilmeleri Japon hükümeti tarafından gerçekleştirilecektir. Ayrıca Proje süresi olan beş yıl boyunca 6 Japon uzman okulumuzda görevlendirilmiştir. Japon uzmanlar bölümde görev alacak Türk öğretmenler ile birlikte, teknoloji transferini, öğretim programlarının hazırlanıp geliştirilmesini ve bu bölümün Türkiye’deki diğer Anadolu Teknik Lise’lerine yaygınlaştırılmasını gerçekleştireceklerdir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar