3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Mehmet İyigün


Hayırsever Mehmet İyigün, varını yoğunu Milli Eğitim Vakfı’na bıraktı. Vakıf, 10 derslikli süper bina yaptı. Bakanlık teslim almadı, üstelik dava açtı.

600 milyarı gözden çıkardı
İZMİR Mordoğan’da oturan Mehmet İyigün, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çeşitli kademelerinde genel müdürlük, Azerbaycan’da ataşelik yaptı. Hayatını eğitime adayan İyigün, emekli olunca Milli Eğitim Vakfı’nın (MEV) yönetimine girdi, aralarında villasının da bulunduğu yaklaşık 600 milyarlık servetini eğitime bağışladı.

Adliyelerde süründü
MEV de, Mordoğan Çok Programlı Lisesi’ne 750 milyar harcayarak 6 ayda, 10 derslikli ek bina inşa ettirdi, 2003 Ekimi’nde tamamladı. Atatürkçü çizgisiyle bilinen MEV, binayı bakanlığa teslim etmek istedi. Bakanlık, müteahhite fazla ödeme yapıldığını öne sürdü, "emniyeti suistimal" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Hakim: Böyle dava olmaz
TAKİPSİZLİK kararı verildi. Bakanlık bu kez ağır ceza mahkemesine başvurdu. Ancak, mahkeme "böyle bir dava olmaz" diye reddetti. Yalıtımlı duvarları, dijital ısıtması, merkezi sistem bilgisayar ağı, laboratuvarları ve ferah derslikleriyle süper tesis, bakanlığın teslim almaması yüzünden kaderiyle baş başa kaldı.

’Çözersin Vali Bey’

EĞİTİM sevdalısı Mehmet İyigün, 10 aydır çile çektiğini söyledi, şöyle dedi: "Böyle eziyet olmaz. Burası, çok programlı liseye dahil edilmese de, ilköğretim okulu yapılabilir ya da bir üniversitemiz devralabilir. Sadece imam hatip istemiyoruz. Eğitime okullar kazandırmak için çırpınan valimiz Yusuf Ziya Göksu’nun bu önemli konuya el atmasını istiyoruz."

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar