3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Semiha Kandemir


Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı’nın İzmir Bölge Temsilciliği törenle hizmete açıldı. Bölge temsilciliğine ilk bağışı yapan Semiha Kandemir’e şükran plaketini ise Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Akansel verdi.

Şehit olan, hayatını kaybeden veya sakat kalan erbaş ve erlerin kendilerine, ailelerine, eş ve çocuklarına sosyal ve ekonomik destek sağlamak amacıyla 1982’de kurulan TSK Mehmetçik Vakfı’nın İzmir Bölge Temsilciliği, Alsancak Talatpaşa Bulvarı’ndaki 76 numaralı apartmanda hizmete girdi. Vakfın açılış törenine Vali Alaaddin Yüksel, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Atilla Özkan ile çok sayıda davetli katıldı.

Kurulduğu günden bu yana 11 bin şehit ailesine, 5 bin gaziye sosyal ve ekonomik destek sağlayan, 2 bin 400 öğrenciyi okutan Mehmetçik Vakfı’nın, İzmir’deki faaliyetlerini artıracağı vurgulandı. Törende konuşan Vali Alaaddin Yüksel, "Mehmetçik, Türk halkının yüreğidir. Türk halkı Mehmetçik’in kıymetini bilmiştir, bundan sonra da bilecektir" dedi.

Vakfın İzmir Temsilciliği’ne bir ev bağışı yapan hayırsever Semiha Kandemir’e şükran plaketini ise Emekli Orgeneral İsmail Hakkı Akansel verdi.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar