3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Şemsettin- Rahime Kahraman


Şemsettin ve Rahime Kahraman
çifti tarafından, trafik kazasında ölen oğulları adına yaptırılan İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bronkoskopi Ünitesi, İzmir Milletvekili Tevfik Ensari ve İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun da katılımı ile hizmete açıldı.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun çağrısı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, Büyükşehir ve Konak Belediyeleri, Ege Kooperatifi, İzmir TV ve Türk sinemasının emektarı sanatçı Hüseyin Baradan tarafından başlatılan "Her Katkı Bir Nefes, Bir Nefes de Sen Ver" isimli kampanya kapsamında, İzmir Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin 70 dönüm arazi üzerinde dağınık halde bulunan ve artık kullanılmaz hale gelen binaları teker teker yenileniyor.

Bu kampanya kapsamında Yenişehir semtinde bulunan İnşaatçılar Çarşısı’nda mütevazı bir işyeri sahibi olan Şemsettin Kahraman, daha önce hastaneye 18 yataklı bir yoğun bakım ünitesi yaptırmıştı. 25 yaşındayken hayata veda eden oğlu Çağdaş’ın adını yaşatmak isteyen acılı baba, bu sefer de Bronkoskopi Ünitesi’ni yenileyerek modern hale getirdi. Buraya Çağdaş Kahraman Bronkoskopi Ünitesi adı verilirken, bugün gerçekleşen açılış töreninde 5 yıl önceki trafik kazasının bıraktığı acıyı hala yüreklerinde yaşayan Şemsettin ve Rahime Kahraman, gözyaşlarını tutamadı. Törende yaptığı konuşmada, İzmirli hayırseverleri bağış yapmaya, okul ve hastane yaptırmaya davet eden Şemsettin Kahraman, "Yaptırdığımız her hastane yüreğimizdeki evlat acısını birazcık dindiriyor. Allah kimseye evlat acısı vermesin" diye konuştu.

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ise 70 milyon nüfusu bir ülkede sağlık sorunlarını devlet imkanları ile aşmanın çok kolay olmadığını belirterek, "Bu sorunlar ancak Şemsettin Kahraman gibi kahramanların desteği ile çözülebilir" dedi. Çağdaş Kahraman Bronkoskopi Ünitesi, İzmir Milletvekili Tevfik Ensari, Vali Göksu, Şemsettin ve Rahime Kahraman, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Sağlık İl Müdürü Levent Kıdak ve diğer davetlilerin katılımı ile hizmete açıldı. Vali Göksu, açılış kurdelesini hayırsever Şemsettin ve Rahime Kahraman’a kestirdi. Öte yandan açılıştan sonra ünitenin girişinde bulunan ve Çağdaş Kahraman’ın bir fotoğrafının yer aldığı bölümü gören anne Rahime Kahraman, oğlunun fotoğrafını okşayarak gözyaşlarına boğuldu.

Vali Göksu ve beraberindekiler açılıştan sonra aynı hastanede tedavi gören emektar sinema oyuncusu ve hastane yaptırma kampanyasının da öncüsü olan Hüseyin Baradan’ı ziyaret ederek ’geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Akciğer ameliyatı olan Baradan ise ziyaret sırasında gazetecilere yönelerek, "Çocuklar ne olursunuz sigara içmeyin, Allah rızası için sigara içmeyin. Benim bütün sorunum sigaradan kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar