3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Tonguç Ösen


Seniha-İsmail Ösen Kültür Merkezi

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu ve Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, anne ve babası adına kültür merkezi yaptıran hayırsever iş adamını, açılış töreninde omuzlara alarak teşekkür etti.

Cevher Metal Sanayi (CMS) Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tonguç Ösen’in, Bornova ilçesi Doğanlar Mahallesi’ndeki Hüsnü Bornovalı İlköğretim Okulu’na yaptırdığı ’’Seniha-İsmail Ösen Kültür Merkezi’’ törenle açıldı. Açılış konuşmalarından önce hayırsever iş adamına plaket veren Vali Göksu ile yanında bulunan Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Ösen’i omuzlarına aldı. Vali ve milli eğitim müdürünün bu hareketi karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen iş adamı Ösen, daha sonra gülümseyerek mutluluğunu ifade etti.
Konuşmasında eğitimin önemini vurgulayan ve hayırseverlere okul yaptırma çağrısında bulunan Vali Göksu, 9 Nisan 2003’te başlattıkları ’’Yap Okulunu Yaşat Adını’’ kampanyasının son derece başarılı olduğunu belirterek, ’’Kampanyada 28 protokol imzaladık ve eğitime 27 trilyon 650 milyar liralık katkı sağladık. Hayırseverlerimiz ve sanayicilerimiz, eğitime katkı için adeta yarış içinde’’ dedi.

Yaptırdığı Kültür Merkezi’ne anne ve babasının isimlerini veren CMS Yönetim Kurulu Başkanı Tonkuç Ösen, Vali Göksu ile Aydoğan’ın kendisini omuzlarına almasına çok şaşırdığını ifade ederek, "Bu davranış beni şaşırtmasına rağmen, şeref duydum. Aynı zamanda bir ilin valisi ve milli eğitim müdürünün beni omuzlarına almalarından dolayı da mahcup oldum" diye konuştu.
Kültür merkezinde laboratuvar, atölye ve konferans salonları bulunuyor. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar