29
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

M.Yılmaz Ergüvenç


M.Yılmaz ERGÜVENÇ   (1933- ) 

İzmir’de doğdu. Aslen İstanbullu bir ailenin çocuğu olup, ilk öğrenimini Afyon’da, Ortaöğrenimini İstanbul Vefa Lisesi’nde, Yüksek öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı (1957). Yüksek Mühendis Mimar oldu. Yedek Subaylık görevini İskenderun Askeri İnşaat ve Emlâk Müdürlüğü’nde yaptı.

Mesleki kariyerini iki gurupta toplamak gerekir. Serbest mimarlık yaşamına eski eser rölöve ve restorasyon çalışmaları yaparak başlamış, bu arada Birincilik ödülü aldığı Ege Üniversitesi Kampus projesinden sonra çağdaş mimarlık alanına kaymıştır. Biri uluslar arası olmak üzere 14 mimari proje yarışmasında derece ve mansiyonlar almış, altı kent imar planı, onbir yerleşim ve kampus planı, yetmiş okul, iki hastane, dört anıt, oniki çarşı-büro, dört turizm tesisi, dört fabrika ve kırkyedi konutun proje ve inşaatlarını gerçekleştirmiştir. 

Devlet hizmeti olarak da, on yıl İstanbul Bayındırlık ve İskân Müdürlüğü, dört yıl Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü’nde bulunmuştur. Daha sonra özel sektörde on yıl proje koordinatörlüğü ve yönetim kurulu üyeliğinde bulunmuştur. Son zamanlarda mesleki danışmanlık hizmetlerini yürütmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar