18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Bakırçay müziğe doydu

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde düzenlenen 16. Uluslararası Aliağa Kültür ve Sanat Festivali, Emre Altuğ konseriyle sona erdi. Uluslararası konukların renklendirdiği ve kültür adına önemli aktivitelerin yapıldığı festivalde, her gece sahne alan sanatçılar, tüm Bakırçay halkına unutulmaz anlar yaşattı.

Festivalin son günü Demokrasi Meydanı'nda sahne alan pop müziğin sevilen sanatçısı Emre Altuğ, konseri izlemek için gelen 15 bin kişiyi coşturdu. 'Dudak Dudağa' isimli son albümüyle müzik listelerinde yükselmeye devam eden başarılı şarkıcı, 2 saat süren konserinde eski ve yeni albümünün yanı sıra çıkacak olan single çalışmasından şarkılar söyledi. Son dönemlerde rol aldığı dizi ve filmlerdeki performansıyla dikkat çeken Altuğ, şarkılarını coşkulu bir hayran kitlesiyle birlikte söyledi. Emre Altuğ, "Aliağa'da olmaktan çok mutluyum. Burası bana hiç yabancı değil, küçüklüğümden beri gerek ders kitaplarında gerekse bu günlerde adını sık sık duyduğum bir ilçe. Sıcak insanların yaşadığı bir ilçede konser vermekten mutluyum" dedi.

Yeni çıkaracağı kaset hakkında da açıklamada bulunan Altuğ, "Yeni kasetim çıkıyor. Aslında tam bir albüm diyemeyiz. Maxi single oluyor. Şu andaki hesaplara göre beş şarkı koyuyoruz. Eskiden söylediğim, 'Şimdi olsa nasıl yapardım' dediğim, 'İbreti Alem', Teoman'ın filmindeki 'Bir Damla Gözyaşı', Neredesin Firuze'deki 'Erkekler de Yanar'ın iki değişik versiyonu ve 'Sensiz Olmuyor'un iki versiyonunu da koyacağım bir albüm olacak. Bu arada bir de yıllardır çok sevdiğim ve söylemekten zevk aldığım, Zerrin Özer'in yirmi yıllık olan 'Ağlayamıyorum' adlı şarkısı da bu albümde yer alacak" dedi.

Altuğ, konser esnasında yeni kaset ne zaman diye bağıran hayranlarına iki kaset arasının istenilmeyen sebeplerden dolayı uzadığını ve bu yüzden single yaptığını belirterek, "Sizlerden ve şarkı söyleme arzumdan fazla uzak kalmamak için single çıkartıyorum. Ardından, önümüzdeki yıl yabancı bir albüm çıkarmayı planlıyorum" diye konuştu.

Konser sonrası Emre Altuğ'a çiçek takdim eden Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "Festivalimizde bizleri yalnız bırakmayan Aliağalılara teşekkür ediyorum. Aliağalılara mükemmel bir festival hazırlamak için çalışan mesai arkadaşlarıma ve emeği geçenlere Aliağalılar adına teşekkür ederim. 17. Aliağa Festivali'nde buluşmak dileğiyle" dedi.

Konser sonrası kuliste gazetecilerin 'Yabancı kaseti ülkemizde mi hazırlayacaksınız?' sorusu üzerine Altuğ, "Evet yabancı kaset planlamamızı yapıyoruz. Amerika'ya bir seyahatimde, Los Angeles'te yapımcı Mark Frys ile konuşmuştuk ve önümüzdeki yıl Türkiye'de çıkarmayı planladığım yabancı albümü Los Angeles'da yapmayı düşünüyorum" dedi.

Gazetecilerin 'Oyuncu mu şarkıcı mı yazalım haber metinlerinde' sorusuna ise Altuğ, "Ben konservatuar-tiyatro bölümü mezunuyum. Dolayısıyla bir oyuncuyum aslında. Tam zamanlı oyunculuk okudum. Bununla beraber yarı zamanlı şan bölümünü okudum. O dönemlerde barlarda gitar çalıp şarkı söylüyordum. Belli bir kitle dışında kimse Dormen Tiyatrosu'nda oynarken beni tanımıyor. Oyunculuk yapıp, bir de altından kalkabilince şaşırdılar. Çünkü şarkıcı-oyuncu diye bakıyorlardı. Ben oyuncu-şarkıcı olarak çıksaydım o zaman oyunculuğuma çok kişi çamur atabilirdi. Ama ben şarkıcı-oyuncu olarak çıktığım için herkes oyunculuğumu da tıpkı şarkıcılığım gibi çok beğendi. Medya en çok neyi yakıştırıyorsa onu yazın isterseniz oyuncu-şarkıcı diyebilirsiniz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 18:30:07
Güncelleme :15 Kasım 2005 Salı 13:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?