23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

ABKAM kimsesizlerin hamisi

Aliağa'da belediye bünyesinde oluşturulan Aile ve Kadın Sorunları Danışma ve Dayanışma Merkezi (ABKAM), Aliağa ve köylerinde çalışmalarını sürdürüyor. Kadınlara yönelik aile içi şiddetin önlenmesi, hukuksal ve psikolojik danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra kadınlara özgüven kazandırma, kapasite geliştirme, kadınların yaşadıkları sorunları tespit etme çalışmalarını sürdüren ABKAM, kalkınmanın öncelikli grupları olan ve nüfusun yarısını oluşturan kadınların toplumda göz ardı edilmemesi ilkesiyle hareket ediyor.

Kurulduğu günden bu yana 70 başvurunun değerlendirildiğini belirten ABKAM Koordinatörü Melek Tuğral, 8 kadınla düzenli olarak görüşmelerin devam ettiğini, 30 kadına da psikolojik danışmanlık hizmeti verdiklerini söyledi. 15 kadının hukuksal danışmanlık hizmeti aldığını ve baroyla görüşülerek 4 kadına ücretsiz avukat tahsis edildiğini açıklayan Tuğral, "Merkezde gönüllü olarak çalışan 13 kadın, şiddetin önlenmesine ilişkin bir yıllık sürede değişik zamanlarda çeşitli eğitimden geçirilmişler ve alan çalışmalarında yer almışlardır. Köylerde ve mahallelerde şiddetin önlenmesine ilişkin yürütülen çalışmalarda yaklaşık 500 kadına ulaşılmış ve her köyün temsilcisi belirlenerek, hem köylerde bir kadın profili çıkartılması hem de köyün Aliağa ve merkezle entegre edilmesini sağlayacak kolaylaştırıcı kadınlar belirlenmiştir" dedi.

Tuğral, Kadın Sığınma Evi'nde barınan toplam kadın ve çocuk sayısının 45 olduğunu söyleyerek, çocuklardan 12'sinin erkek 5'inin kız olduğunu belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2005 Salı 11:59:35
Güncelleme :2 Ağustos 2005 Salı 12:01:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?