18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

'Otobüsümüzü geri istiyoruz'

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, şehir içi ulaşımın özelleştirilmesine tepki gösteren bir grup, dün belediye önünde ''Otobüsümüzü geri istiyoruz'' eylemi yaptı.

Aliağa Belediyesi önünde toplanan Yeni Mahalle ve Yalı Mahallesi sakinleri ile çeşitli sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri, Aliağa Belediyesi'nin 2 ay önce özel şahıslara devrettiği şehir içi ulaşım uygulamasını protesto etti.

DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Selahattin Ilgaz, yaptığı açıklamada, ''15 Temmuz'da yürürlüğe giren özel dolmuş ihalesiyle belediye otobüsleri sefer hareketi saatte bire indirilmiş, ayrıca Yalı Mahallesi otobüs seferleri iptal edilmiştir.

Kamu hizmeti olan belediye otobüs taşımacılığının halkın hizmetinde olması ve daha da geliştirilmesi gerekirken, bu uygulamayla sahip olunan haklar da geri alınmıştır'' dedi.

Eylem sırasında 16. Aliağa Kültür ve Sanat Festivali ile Aliağa'da bulunan çevik kuvvet polis ekibi, eylemcileri, belediye karşısındaki meydana geçmeleri için uyarırken, eylemciler de belediye önünde oturma eylemine geçti.

Eylem, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı İbrahim Doğangül'ün, Başkan Tansu Kaya ile yaptığı görüşmenin ardından, Başkan Kaya'nın görüşme talebini kabul ettiğini bildirmesi üzerine sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2005 Perşembe 12:29:18
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 12:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?