18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Su kuyusuna düşen ineği AKS ekipleri kurtardı

İzmir'in Balçova İlçesi Bahçelerarası'ndaki bir besi çiftliğinde su kuyusuna düşen inek, AKS 110 ekipleri tarafından 2 saatlik çalışma sonucunda kurtarıldı.

Olay, Bahçelerarası 8. Sokak 72 numaradaki Murat Yıldırım'a ait besi çiftliğinde dün akşam saat 22.00 sıralarında meydana geldi. Zıplayıp su kuyusunun üstüne çıkan 2 aylık gebe inek, bir anda 20 metrelik kuyuya düştü. Hayvanı kendi imkanlarıyla kuyudan çıkaramayan Murat Yıldırım, AKS 110'u arayarak yardım istedi.

AKS ekipleri, itfaiye aracına bağlı çekme halatı ve kuyunun üstüne monte ettikleri vinç aracılığıyla ineği çıkarmak için yaklaşık 2 saat uğraş verdi. Halat kaydığı için boynuzlarından ve ayaklarından dolandırılarak bağlanan inek, çiftlikteki çalışanların da katıldığı başarılı bir kurtarma operasyonuyla kuyudan çıkarıldı.

Sağlıklı olarak kurtarılan ineğin sahibi Murat Yıldırım, "Kuyunun üzeri tahtalarla kapalıydı. Ağılda gezinen inekler bazen kuyunun başına kadar giderlerdi, ama hiç böyle birşey yaşamamıştık. İlk kez böyle oldu. Bundan sonra kuyunun üzerini tamamen sağlam bir şekilde kapatacağım" dedi.

İneğinin sağlıklı bir şekilde kurtulduğuna sevinen ve Balçova'da kasaplık yapan Yıldırım, besi çiftliğinde yetiştirdikleri hayvanları kasaplara sattıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2005 Pazartesi 13:44:54
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 13:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?