1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Duvarlarda çatlak var

İzmir'in Bergama İlçesi'nde eğitim veren Bergama Lisesi'nde okuyan öğrenciler, bugün içeriye alınmadı.

İstiklal marşı okunduktan sonra öğrencilere hitap eden Bergama Lisesi Müdürü Recep Cığal, okulda eğitim verilemeyeceğini açıklayarak, öğrencileri evlerine gönderdi.

Bergama'nın en eski ve ilk liselerinden biri olan Bergama Lisesi, ilçe girişindeki güzellik ılıcaları yanındaki alana, 4 kat yapılıp taşınmıştı. Yeni binasına 2000 yılında taşınarak eğitim vermeye başlayan 20 derslik ve 510 öğrencisi bulunan Bergama Lisesi, Gölcük depremi nedeniyle de yer yer çatlamalar olmuştu.

Bayındırlık uzmanlarının yaptıkları incelemelerden sonra söz konusu Bergama Lisesi için güçlendirme raporu verdiği halde eğitime devam edildiği öğrenildi. Ancak merkez üssü Seferisar olan son deprem ile Bergama Lisesi'nin duvar ve tavanlarında yeniden çatlama meydana gelince okul idaresi okulun başka binalara taşınmasını istedi.

İlçe Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Müfettiş Kurulu isteyerek inceleme istedi. Okulda gerekli incelemeleri yapan Müfettiş Kurulu ise söz konusu lisede eğitim verilemeyeceğini ve okulun başka binalara taşınması kararına aldı.

Kurul, İlçe Kaymakamı Hüseyin Eren, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağılıoğlu ile birlikte ortak karar alarak söz konusu lisenin süper bölümünü İmam Hatip Lisesi'ne, diğer düz bölümün ise Pamukçu İlköğretim okuluna taşınması kararını aldı.

İlçede eğitim tartışması başladı. Bergama Lisesi'nin iki yarı okula taşınması ile şehir içinde bulunan Pamukçu İlköğretim Okulu'ndaki çocukların da Cemil Canan Çiçek İlköğretim okuluna taşınmasına karar verilince veliler isyan etti. Pamukçu İlköğretim Okulu öğrenci velileri Kaymakamlığa giderek, "Düzenimizi bozmayın çocuklarımızın başka olukla gitmeleri çok zor" diyerek şikayete bulundu.

Kaymakamlık binasında velilere cevabı ilçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Çırağılıoğlu verdi. Çırağılıoğlu, "Biz de böyle bir düzensizlik yaşamak istemezdik. Ancak bu olağan üstü bir durum. Aldığımız haberlere göre uzmanlar depremin hala devam etme olasılığını söylüyorlar bu yüzden yüzlerce öğrencimizi riske atamazdık" dedi.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Eren ise, "Bergama Lisesi'ndeki çatlamalar sebebi ile bir kişi dahi olsa şahsen risk almazdık. Böylesine tehlikeli durum karşısında gerekli önlemleri aldığımızı sanıyorum. Elbette daha kalıcı çözümlerde bulunabilir. Ama en acil çözümün bu olduğuna karar verdik" dedi. Kaymakam Hüseyin Eren eğer okulun kabulü yapılmamış ise binayı inşa eden söz konusu müteahhit firma hakkında da dava açabileceklerini söyledi.

Bergama Lisesi konusunda tartışmalar sürerken öğle saatlerinde liseli öğrencilerinden yaklaşık 250 kişi sloganlar ile 'lisemizi geri isteriz' diyerek Hükümet Konağı önüne gelerek eski lise binalarının kendilerine verilmesini istedi. Velilerde aynı istekle Kaymakamlığa ayrı ayrı dilekçe verdiler. Bu arada eğitimin dağılmasını istemeyen bazı öğretmen ve idarecilerin de öğrencilerden yana tavır aldıkları gözlendi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 22:42:34
Güncelleme :14 Aralık 2005 Çarşamba 12:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan DAL IP: 85.100.47.xxx Tarih : 21.01.2006 13:18:09
BUKÜNKÜ BERGAMA LİSESİ TÜM SÖYLENTİLERE RAĞMEN NE İMAM HATIPE NEDE CEMŞL CANANA TASIN MISTIR BEN BERGAMA SÜPER LİSESİ ÖGRENCİSİYİM BUGUN BERGAMA LİSESİ SÜMERBANK TEKSTİL FABRİKASINDA YER ALMAKTADIR EĞİTİM KENDİ ŞAHSİ ACIMDAN KONUSUYORUM COK GÜZEL SINIFLAR COK BUYUK OLMSADA GUZEL VE KLİMALI EĞİTİMİMİZ SON DERECE GÜZEL FAKAT KENDİ LİSEMİZE DÖNERSEK DAHA GÜZEL OLUR LÜTFEN BUNU YAYINLAYIN