18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

MYO binasına kavuştu

Ege Üniversitesi'ne bağlı olarak 11 yıldır İzmir'in Bergama İlçesi'nde öğretime devam eden Meslek Yüksek Okulu, 11 yıllık bekleyişinin ardından okul binasına kavuştu.

Yeni binanın açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Raşit Ürper, üniversitelerin şehrin gelişimindeki önemini çok iyi bildiklerini ve belediye-üniversite işbirliğini çok arzu ettiklerini söyledi.

11 yıl önce 2 bölümde 23 öğrenciyle açılan Bergama Meslek Yüksek Okulu'nun bugün 13 bölüm ve yaklaşık bin 500 öğrencisiyle Bergama'da bilimsel eğitim ve araştırma faaliyetlerini devamlı artırarak, kalitesini yükselterek en verimli şekilde sürdürdüğünü belirten Ürper, "Bu durum üniversitelerin karşılaştıkları sıkıntılara rağmen, daima değişim ve gelişim sergileyebilen kurumlar olduklarını ortaya koymaktadır. Biz de Bergama Belediyesi olarak eğitime, kültürel ve sosyal gelişime büyük önem veriyoruz. Okulların ve de özellikle üniversitelerin şehrimizin ve ülkemizin geleceğinin garantisi olduğunu düşüyoruz. Bu kurumlarda yetişen üretken, aydın ve girişimci gençlerin ülkemizi, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştıracağına inanıyoruz. Bu anlayışa sahip belediyemiz ilçemizdeki bütün eğitim yuvalarına imkanları doğrultusunda yardımcı olmaktadır, olmaya da devam edecektir" dedi.

Açılışa, Bergama Kaymakamı Hüseyin Eren, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve okulun yapımında destek veren hayırsever Yusuf Perin katıldı.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:12:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?