18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

İtfaiye çalışanları istanbul'da eğitilecek

İzmir’in Bergama İlçesi’nde belediye, itfaiye çalışanlarını Eğitim Okulu’na gönderiyor.
Bergama İtfaiyesi’nden 15 kişinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Okulu’nda 07 Mart-17 Nisan 2005 tarihleri arasında düzenlenecek "Temel İtfaiyecilik Er Eğitimi"ne katılacağı bildirildi.

Üç grup halinde, 15’er günlük eğitime katılacak olan itfaiye çalışanları, bu süre içinde İstanbul’da meydana gelecek yangın ve trafik kazası olaylarına da katılarak tatbikatlar yapacak.

İtfaiye Okulu’nda konunun uzmanlarından eğitim alacak olan Bergama İtfaiyesi çalışanlarına yangının yapısı ve gelişimi, söndürme maddeleri, cihazları ve kullanma teknikleri, yangın yerindeki tehlikeler, doğalgaz ve LPG bilgisi, tehlikeli maddeler ve NBC (Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal), itfaiye araçları, itfaiye ekipman bilgisi ve solunum cihazları, işyerlerinde yangın güvenlik önlemleri, kurtarma, ilkyardım ve ekip çalışması ile müdahale teknikleri konusunda bilgi verileceği bildirildi.

İtfaiye birimlerinin şehirlerin güvenliği açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Bergama Belediye Başkanı Raşit Ürper, Bergama İtfaiyesi’ni donanımlı hale getirmek için uğraş verdiklerini ve yatırım yaptıklarını söyledi.

Bergama’ya yeni itfaiye araçları, yangın ve ilk müdahale araç-gereçleri kazandırdıklarını da açıklayan Başkan Ürper, bu yeni araç ve malzemeleri kullanacak ekibi eğitmeye çalıştıklarını, bunun için de itfaiye çalışanlarını İstanbul İtfaiye Dairesi’nin Eğitim Okulu’na gönderdiklerini belirtti. Eğitim sonunda Bergama İtfaiyesi’nin çok daha sistemli ve verimli çalışacağını kaydeden Raşit Ürper, daha sonra şunları söyledi:

"Bergama’nın güvenliğini çok önemsiyoruz. Çünkü Bergama, tarihi ve kültürel dokusuyla Türkiye’nin önemli kentlerinden birisi. Bergama’da pek çok antik yapı hala görkemini koruyor. Kentimizin tarihi dokusunu yaşatan antik ve ahşap yapılarımızı çok iyi korumamız gerekiyor. Bunun yanında insanımızı çok önemsiyoruz. Meydana gelecek trafik kazalarında ilk ve sağlıklı müdahaleyi yapabilelim istiyoruz. Bunun için itfaiyemizi geliştirip, donanımlı hale getirmek için çalışıyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2005 Çarşamba 17:10:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?