23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Makarnacı anneler

İzmir'in Bergama İlçesi'nde birkaç aydır belediye bünyesinde faaliyetini sürdüren ve gönüllü bayanlardan oluşan Mahalle Anneleri Derneği, ev makarnası ve mantı yapıp satarak elde ettikleri gelirle mağdurların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Mahalle Anneleri Derneği'nden yaklaşık 15 kişilik ekip, her gün Belediye Sosyal Tesisleri ve Aşevi'nde bir araya gelerek makarna ve mantı yapıyor. Un, süt, yumurta ve kıyma gibi malzemeleri belediyenin ve Bergamalı hayırseverlerin yardımlarıyla alan dernek üyeleri, gün boyunca yaptıkları bu ürünleri uygun fiyatla satarak, ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılıyor.

Yaptıkları çalışmalardan herhangi bir karşılık beklemediklerini söyleyen Dernek Başkanı Remziye Özpınar, vakti olan bayanların dernek çalışmalarına katıldığını, bu tür çalışmalar yaparak Bergamalı muhtaç kişi ve ailelere yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

Haziran ayında düzenlenen Bergama Kermesi'nde de 1 hafta boyunca açtıkları standda yaptıkları börek, sarma, kek ve pastaları satan anneler, buradan elde ettikleri gelirle ilçedeki birçok mağdur ailenin gıda, giyecek gibi ihtiyaçlarını karşılamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 14:40:26
Güncelleme :24 Ekim 2005 Pazartesi 22:49:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?