2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

Başkan malvarlığını açıkladı

Meclis Üyesi Ali Rıza Kaya'nın mal varlığına ilişkin sözleri üzerine, Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy mal varlığını açıkladı.

Buca Belediyesi'nin Safari Park ve proje aşamasında olan Yüzme Havuzları ile Atatürk Maskı'na karşı çıkan CHP Grup Başkanı Ali Rıza Kaya'nın "mal varlığı" diyerek gerçek dışı isnatlarda bulunduğunu belirten Başkan Şeboy, "Başkanlık dönemimde iddiaların aksine mal varlığımda artma değil azalma olmuştur" dedi.

1977 yılından, başkanlık görevine seçildiği 1994 yılına kadar mimarlık ve müteahhitlik yaptığını söyleyen Başkan Şeboy, "Göreve gelmeden önce; 9 daire, 1 yazlık, 5 dükkan ve 1 arsaya sahipken, Başkan olduğum dönemde varlıkların bir kısmını sattım. Oturduğum makam masrafları arttırırken, karşılığında verilen maaşı herkes biliyor. Şu anda benim ve eşime ait; kardeşimle ortak 2 daire ve 100 m2'lik bir dükkan, 518 sokakta oturduğum ev, eşimin üzerine Menderes Caddesi'ndeki 40 m2'lik ev ve Kaynaklar'daki 700 m2'lik arsa var" diye konuştu.

Hayatı boyunca haram mala yan gözle dahi bakmadığını söyleyen Başkan Cemil Şeboy, "Mal varlığımın çoğunu miras yoluyla edindim. Başkanlık yaptığım dönemde aileme ait mal varlığında azalma olduğunu, şaibeli işlerden uzak durduğumu herkes biliyor. Buna rağmen çamur at izi kalsın politikasıyla gündem oluşturmak istiyorlar. 1994 yılında görevi teslim aldığımızda Buca-koop'un durumunu herkes biliyor. O dönemde CHP'ye muhalif olduğunu söyleyen Ali Rıza Kaya, Buca-Koop yönetiminde bulunan CHP'lilerin mal varlığını da açıklamalıdır" dedi.

Buca Belediye Başkanı Mimar Cemil Şeboy'un açıkladığı mal varlığının ayrıntıları ise şöyle; Başkanlık Görevine Başlamadan Önce; "518 Sokak'taki 125 m2'lik ev, Koşu yolunda 150m2'lik dükkan, Seferihisar'da yazlık, Menderes Caddesi'nde dükkan (Eşinin üzerine), Babadan kalan (28 Pafta, 167 Ada, 54 Parsel) arazide yapılan daire ve dükkanlar, yurt arsası, 5 daire ve ortak 1 dükkan, 2 daire ve ortak 1 dükkan."

Şu Andaki Mal Varlığı; "Babadan kalan 2 daire ve 100 m2'lik dükkan (Kardeşinle Ortak), 518 Sokak'ta 125 m2'lik ev, Menderes Caddesi'nde ev (Eşinin üzerine), Kaynaklarda 700 m2'lik arsa."

.
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2005 Salı 20:23:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?