2
Haziran
2024
Pazar
SİYASET

Belediye Meclisi toplandı

İzmir'in Buca İlçe Belediye Meclisi, bir aylık tatilin ardından ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, ihtisas komisyonlarında görev yapacak meclis üyeleri belirlendi.

Temmuz ayında yürürlülüğe giren 5393 sayılı Belediye Kanunu gereğince ihtisas komisyonlarının seçimleri yeniden yapılırken, kurulması Belediye Meclisleri'ne bırakılan kesin hesap, sağlık ve hukuk komisyonları da oluşturularak, görev alacak meclis üyelerinin seçimleri yapıldı. Yapılan seçimde Mehmet İlkbahar (AKP) 1. başkan vekili olurken, divan katipliğine Reşat Aslan (AKP), Fahrettin Kocabıçak (AKP) ve Mesut Kocamaz (CHP) seçildi. Encümenliğe ise Gülseren Yeğin (AKP), Avizer Baytak (AKP) ve Bedri Akyüz (AKP) getirildi.

Seçimlerde İmar Komisyonu'na Ertuğrul Önal (AKP), Ziya Aksu (AKP), Muhsin Karaman (AKP), Lokman Fazla (CHP) ve Veli Çimen (CHP); Plan Bütçe Komisyonu'na Süleyman Mutlu (AKP), İsmail Ulu (AKP), Mevlüt Saatçi (AKP), Nail Yavuz (CHP) ve Mesut Kocamaz (CHP); Kesin Hesap Komisyonu'na Mehmet İlkbahar (AKP), Fahrettin Kocabıçak (AKP), Bedri Akyüz (AKP), Nail Yavuz (CHP) ve Mesut Kocamaz (AKP); Hukuk Komisyonu'na Gülseren Yeğin (AKP), Mehmet Girgin (AKP), Kemal Sümen (AKP), Fikret Kaner (CHP) ve Bektaş Gül (CHP); Sağlık Komisyonu'na ise Funda Beşgül (AKP), Kenan Akdoğan (AKP), Avizer Baytak (AKP), Ali Rıza Kaya (CHP) ve Fatma Keskin (CHP) seçildi.
Meclis toplantısının uzun sürmesi nedeniyle toplantı sonunda meclis üyeleri başta olmak üzere tüm katılanlara pizza ikram edildi. Öte yandan, meclise Genç Parti'den seçilerek giren İsmail Ulu'nun AKP'ye geçmesiyle Buca Belediye Meclisi'nde sadece iki parti kaldı. Yeni dağılıma göre mecliste 24'ü AKP'li, 13'ü CHP'li olmak üzere 37 meclis üyesi bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2005 Perşembe 12:22:30
Güncelleme :4 Ağustos 2005 Perşembe 12:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?