18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Midyeci örgüt üyesi çıktı

Çeşme'de 10 Temmuz 2005 tarihinde bombanın patlaması sonucu 20 kişinin yaralanmasına neden olan 2 bombacıyı çadırda barındırdığı iddia edilen midyeci, polisin takibi sonucu yakalandı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, geçtiğimiz Temmuz ayında Çeşme'de bombalama olayına karışan ve şu an tutuklu bulunan Yavuz Demirkıran ve kardeşi İbrahim Demirkıran'ın ifadeleri doğrultusunda Halil Akçı'nın (38) bombacılara yardım ve yataklık yaptığını tespit etti. Akçı'nın olay sırasında Çeşme'de midyecilik yaptığı ve çadırda kaldığı belirlendi.

Akçı'nın Basmane semtindeki evini takibe alan polis, kahvehanede oturan Halil Akçı'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan Akçı'nın, ifadesinde suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Diğer yandan bombacılara Halil Akçı'yla beraber yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan M.Ö (17) serbest bırakıldı.

Polis, Halil Akçı'nın çadırda 1 gün barındırdığı bombacıları patlamanın ardından otomobille İzmir'e götürdüğünü belirledi. Akçı'nın 1997 yılında yasadışı PKK örgütü üyesi olmak suçundan tutuklanarak 4 yıl cezaevinde yattıktan sonra tahliye olduğu da ortaya çıktı. İfadesi alınan Akçı, "terör örgütüne yardım ve yataklık suçundan" adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 16:11:08
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 16:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?