23
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Mülteci teknesi battı: 10 ölü

Çeşme'de bindikleri teknenin alabora olması yüzünden 10 mülteci boğularak hayatını kaybetti. Kazada 8 mülteci sağ olarak kurtarılırken, yaralı olan 3'ü hastanede tedavi altına alındı. 12 mültecinin de kayıp olduğu tahmin ediliyor.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan İzmir'e gelen ve bu sabaha karşı Karaburun'dan denize açıldıkları belirlenen Moritanya, Fas, Cezayir ve Filistinli 30 kişinin bindiği mülteci teknesi, Çeşme'nin Karaada (Eşek Adası) açıklarında, Yunan adalarına kaçmak isterken, hava şartlarının bozuk olması yüzünden alabora olarak devrildi.

Kazada, mültecilerden 10'si boğularak hayatını kaybetti. Tekneden gönderilen sinyallerden olayı haber alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, olay yerine giderek, hayatını kaybeden 10 mültecinin cesedini denizden topladı. Yaralı olan 8 mülteci ve 10 ceset botlarla kıyıya çıkartıldı.

Kazada yaralı olarak kurtarılan 8 mülteciden 3'ü Çeşme Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, 5 mülteci Çeşme Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Karakolda ifade veren mültecilerden biri, "İstanbul'dan İzmir'e geldik. Kişi başı bazılarımız 100 Euro, bazılarımızda 800 dolar verdik. Tekne çok küçüktü, birden su almaya başladı. Devrildik" dedi.

Havanın kararması nedeniyle kayıp mültecilerin arama çalışmalarına yarın devam edileceği bildirildi. Mülteciler bindiği teknenin de kayıp olduğu bildirildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2005 Çarşamba 16:57:16
Güncelleme :2 Kasım 2005 Çarşamba 20:06:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?