17
Haziran
2024
Pazertesi
KÜLTÜR/SANAT

Rockun babalarından muhteşem konser

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen ve 6 gün boyunca birçok etkinlikle devam edecek olan 1. Zafer ve Barış Festivali, Anadolu rock müziğinin efsane grubu Moğollar konseri ile başladı.

Moğollar grubu, Çiğli Festival konser alanında unutulmaz besteleriyle binlerce hayranına müzik ziyafeti verirken, konser bitiminde Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, Moğollar'ın ilk kurucuları arasında yer alan Cahit Berkay'a Çiğli'nin simgesi olan flamingo plaketi verdi. Çiğli'de muhteşem bir atmosferi birlikte paylaştıklarını belirten Başkan Bulut, savaşa ve düşmanlığa inat olarak barış festivali düzenlediklerini söyledi.

Gecede ayrıca, Rumeli müziğinin en başarılı ve en karakteristik yorumcularından Arif Şentürk, özgün tarzı ve söylediği türkülerle büyük beğeni toplayan Oğuz Aksaç ile genç yeteneklerden Özlem Elitaş, vatandaşlardan büyük alkış topladı.

Diğer bir ilginç gösteri ise Sarı Zeybek oldu. Cumhuriyet'in ilk yıllarının, Atatürk'ün canlandırılıp, halk oyunları ile danslarla anlatıldığı gösteri büyük beğeni topladı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2005 Çarşamba 11:49:12
Güncelleme :31 Ağustos 2005 Çarşamba 12:43:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?