17
Haziran
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kantinlere sıkı denetim

Çiğli'de ilk ve orta dereceli okulların kantinleri, Çiğli Belediyesi zabıta, sağlık işleri ile İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri tarafından denetlendi.

Belediye ekipleri zabıta yönetmeliğine göre kantinleri genel temizlik denetiminden geçirdi. Yapılan kontrollerde gıda maddelerinin son kullanma tarihleri, dondurulmuş gıdaların tazeliği, sosis, sandviç ve kaşar peyniri gibi okul kantinlerinde sıkça kullanılan gıda maddelerinin hijyenik koşullara uygunluğu kontrol edildi.

Ayrıca kantinlerin işyeri açma ruhsatı ve sağlık karnelerinin de kontrol edildiği denetimlerde, sağlıksız koşullarda tost ve sandviç yapan ve hijyenik koşullara uymayan okul kantinlerine ihtar verildi.

Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut, kantin denetimlerinin önemini vurgulayarak, hijyenik şartlarda satış yapmayan ve sağlıksız gıda ürünü satan kantinlere göz yummayacaklarını söyledi. Başkan Bulut, "Sağlıklı ortamlarda gıdaların satılabilmesi için kantin denetimlerini aralıksız sürdüreceğiz. Tüm kantinlerimiz pırıl pırıl olacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 11:17:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ENİS CEYLAN IP: 85.98.123.xxx Tarih : 22.04.2006 15:40:12
sayın başkan'ın talimatı ile yapılan denetimler çok iyi,fakat kantinleri tenefüs çıkışlarında oluşan kalabalık koşullar ile hijyenin ortadan kalktığı görülüyor. dikkat edilmesi gerekir