18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET
Belediye Sayfaları

Onur Öymen Karşıyaka'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karşıyaka İlçe Başkanlığı organizasyonu ile düzenlenen yemekli toplantıya katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, hükümetin ülkeyi temsil etmekte yetersiz kaldığını savundu.

Kent Restoran'daki toplantıya CHP İl Başkanı Selçuk Ayhan, Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen, İzmir Milletvekili Vezir Akdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran ve partililer katıldı.

Hükümetin Avrupa Birliği'yle (AB) görüşmelerde Türkiye'yi yeterli ciddiyetle temsil edemediğini öne süren Öymen, "AB'nin başka ülkeden istemeyip, sadece Türkiye'den istediği kabul edilemez istekler var. Bunlara karşı şimdiden mücadele etmemiz gerekir. Hükümet bu mücadeleyi veremiyor.

Bizler bu eksiklikleri halka anlatacağız, yapılan yanlışların düzeltilmesini istiyoruz. Fransa, Yunanistan, ülkesinde yaşayan diğer milletleri azınlık olarak kabul etmiyor. Ancak bize 'azınlık hakları' diye birçok şey dayatılmaya çalışılıyor. Avrupa Birliği'nin bize çifte standart uyguladığını her yerde söylüyoruz, ancak iktidar bunu söyleyemiyor" dedi.

Hükümete tek başına iktidar olmanın yetmediğini, Türkiye'nin dokusunu değiştirmeye çalıştığını iddia eden Onur Öymen, "Bu hükümet ilk seçimlerde gidecek, bir daha da gelemeyecektir. Halkımız bu iktidarı artık sırtında taşımak istemiyor. CHP olarak başımız dik ve haklarımızı sonuna kadar alan bir ülke olarak Avrupa Birliği'ne girmek istiyoruz. Bizi Avrupa'da görmek istemeyenler sürekli yeni şartlar çıkarıyor. Bunlara karşı elbirliği içerisinde mücadele etmeliyiz" diye konuştu.

Bröve değişikliğine de tepki gösteren Öymen, "Şu veya bu bahane olsun, bizler Atatürk'ün resminin indirilmesini içimize sindiremiyoruz. Yapılanı çok yadırgadık. Sebep ne olursa olsun karşıyız" dedi.

Toplantı sonunda CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Özen, Onur Öymen'e çiçek vererek, "Örgütümüz adına bizlere zaman ayırdınız, bizleri bilgilendirdiniz, teşekkür ediyorum" dedi. Onur Öymen daha sonra partililere kitabını imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2005 Cuma 21:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?