1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

48 minik tenis kortuyla tanıştı

Konak Belediyesi ve Fuar Kültürpark Tenis Kulübü işbirliği ile 48 minik öğrenci tenis kortları ile tanıştı.

Karabağlar, Eskiizmir ve Gültepe semtlerindeki Kazım Karabekir, Yüzbaşı Şerafettin ve Seniha Mayda İlköğretim Okulları'nda eğitim gören ve dar gelirli ailelerden seçilen çocuklar bir yıl boyunca haftada 3 gün ücretsiz tenis eğitimi alacak. Çalışmaların sonunda başarılı olan minikler Fuar Kültürpark Tenis Kulübü'nün lisanslı sporcusu olacak. Geçtiğimiz yıl da 36 öğrencinin katıldığı çalışmalardan başarıyla çıkan altı öğrenci halen Kültürpark Tenis Kulübü'nde lisanlı sporcu olarak çalışıyor.

Eğitimin başlaması nedeniyle Fuar Kültürpark Tenis Kulübü'nde düzenlenen törene katılan Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, minik sporcuların tüm malzemelerinin belediye tarafından karşılandığını hatırlattı. Başkan Tunçağ, "Çocuklarımızı servisler ile okullarından alıyoruz ve tekrar servis ile okullarına teslim ediyoruz. Bir yıl boyunca bu uygulama böyle devam edecek. Gelecek yıllarda da kentin srıtlarında yaşayan ve oralarda eğitim gören daha çok genci tenis sporu ile tanıştırmak için girişimlerde bulunacağız" diye konuştu.

Fuar Kültürpark Tenis Kulübü Başkanı Servet Yeşilpınar ise Konak Belediyesi ile gerçekleştirilen çalışmalar ile tenis sporunun her çevrede yaşayan insanlar tarafından sevilmesinin sağlandığını belirtti.

Öte yandan, Kültürpark Tenis Kulübü tarafından düzenlenen turnuvada dereceye girenlerin ödülleri dağıtıldı. Törende, İzmir tenisine yaptığı katkılar nedeniyle Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'a da plaket verildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2005 Perşembe 13:52:30
Güncelleme :10 Kasım 2005 Perşembe 13:54:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?