1
Haziran
2024
Cumartesi
EĞİTİM
Belediye Sayfaları

İzmir'in gururu Avrupa yolcusu

Sırbistan-Karadağ'da 1-6 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan ve Avrupa'nın 23 ülkesinden çocukların katılacağı dans festivali 'Joy of Europe'da, Türkiye'yi İzmir Güzelyalı İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi temsil edecek.

20 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan halk oyunları ekibi, festivale katılmak için yarın Sırbistan Karadağ'a gidecek. 2003 yılında yıldızlar dalında Türkiye ikincisi, 2004 yılında da Türkiye Şampiyonu olan Güzelyalı İlköğretim Okulu Halk Oyunları ekibi, bu yıl da Türkiye üçüncüsü olarak başarısını sürdürdü. Festival galasının açılışı gösterisini gerçekleştirecek olan Güzelyalı İlköğretim Okulu Halk Oyunları topluluğu, aynı zamanda festival süresince Türkiye'nin tanıtımını da yapacak.

2002 yılından bu yana planlı ve programlı şekilde çalıştıklarını belirten Güzelyalı İlköğretim Okulu beden eğitimi öğretmeni ve halk oyunları ekibi sorumlusu Nihal Ekren, hedeflerinin dünya şampiyonluğu olduğunu söyledi. Türkiye'yi daha önce Fransa, İspanya ve Polonya'da da temsil ettiklerini ifade eden Ekren, "Dışişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, Sırbistan-Karadağ'daki festivale okulumuzun katılmasını istedi. Oraya sadece gösteri yapmak için değil, aynı zamanda Türkiye'yi tanıtmak için de gidiyoruz. Festival süresince hem ülkemizi, hem de oyunlarımızı tanıtacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2005 Salı 10:42:21
Güncelleme :27 Eylül 2005 Salı 11:45:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?