1
Haziran
2024
Cumartesi
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Bir yılda bin başvuru

Konak Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Aile ve Kadın Danışma Bürosu'na bir yıllık süre içerisinde bin başvuru yapıldı.

Eskiizmir ve Eşrefpaşa semt merkezlerine başvuranlar arasında erkekler de var. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, büronun adının Aile ve Kadın Danışma Merkezi olması nedeniyle kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadan herkese, her yaşa hizmet vermeye çalıştıklarını hatırlattı.

Eskiizmir ve Eşrefpaşa semt merkezlerinde oluşturulan bürolarda psikolojik ve hukuki danışmanlıkların dışında da destekler sağlandığına değinen Başkan Tunçağ, "Psikolojik ve hukuki danışmanlık, aile içi şiddet, depresyon, çocuk eğitimi ve aile içi ilişkilerde sorunlara çözümler bulunuyor. Bugüne kadar bini aşkın vatandaş sorunlarını danışma merkezinde dile getirdi. Danışma merkezi kadın, erkek, çocuk ve yaş ayrımı yapmadan herkese hizmet veriyor. Benzer sorun yaşayan vatandaşlar bürolarımıza başvurup her türlü desteği alabilir" diye konuştu.

Başkan Tunçağ, Eskizmir ve Eşrefpaşa'dan sonra Gültepe ve Mehtap mahallelerinde de aynı büroların açıldığını, o bölgelerde yaşayan vatandaşların da bu hizmetlerden faydalanabileceğini hatırlattı. Tunçağ, bürolara gelen vatandaşların sorunlarının dinlendiğini, çözümler üretildiğini ve vatandaşlara kendilerine olan güvenlerinin aşılanmaya çalışıldığını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2006 Cuma 10:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?