19
Mayıs
2024
Pazar
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Sıkıntılı günler yaşıyorlar

Konak Meydanı'ndaki saat kulesinin yanında Aydın Güler adlı engelli, üstü kapalı motosikleti ile 25 senedir kulenin önünde yem satarak geçimini sağlıyor. Güler, kuş gribinden sonra belediye ekiplerinin engellemesi yüzünden sıkıntılı günler geçiriyor.

Yıllardır meydandan ve kuşlardan ayrılmadığını belirten Güler, "Ben burada 25 senedir yem satıyorum ve geçimimi bu yolla sağlıyorum. Kuş gribi olaylarından sonra belediye görevlileri burada yem satmamamı istediler. Bu yüzden artık soğuğa rağmen motorsiklet ile gelmiyorum. Tekerlekli sandalye ile zor da olsa buraya geliyorum." dedi.

Kuş gribinin meydanda bulunmadığını, ölü bulunan kuşların ise soğuktan öldüğünü söyleyen Aydın Güler, İzmir halkının Konak Meydanı'na ve kuşlara olan ilgisinin kuş gribinden sonra azalmadığını ifade etti. Kuşları çok sevdiğini vurgulayan özürlü kuş yemcisi, "Kuş gribi bile bu meydanın havasını bozamadı. Burada eskisi gibi yem satamasak da insanlar bu kuşları besliyor, aç bırakmıyor. Kuşlar bu meydanda olduğu sürece ben de buradayım. Onlardan ayrılamam." diye konuştu.

Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, meydandaki kanatlı hayvanlarda herhangi bir kuş gribi vakasına rastlanmadığını açıklamıştı. Belediye ekipleri ise saat kulesi çevresini dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 12:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?