30
Mayıs
2024
Perşembe
SELÇUK - İZMİR

Büyükşehir Selçuk'a el attı

İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarında bulunduğu yargı kararı ile kesinleşen Selçuk ilçesi de, sonunda yatırım yağmurundan faydalanmaya başladı. İlçe ve beldelerde yaptığı ova yolları ile tarlalara adeta bereket getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Selçuk'ta da 30 kilometrelik ova yolunu asfaltlamak için harekete geçti. İlçe'de bulunan 7 okul ve 2 camiyi de onaracak olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurulacak sanayi sitesinin yol ve alt yapı çalışmalarını da gerçekleştirecek.


Dedehorya, Pranga, Gavurderesi, Kuyumcu, Çivaşir ve Tavşantepe mevkilerinde bulunan ova yollarının sathi kaplanması için soluksuz çalışan ekipler, zemin hazırlığına başladı. Özellikle tarım alanlarının sulanması sırasında yollara taşan su nedeniyle yaşanan sıkıntının giderilmesi için zemine dolgu yapılarak kot yükseltildiği, bu çalışmaların ardından sathi kaplama yapılarak ağırlıklı olarak şeftali, mandalina ve zeytin yetiştirilen tarlaların ve mahsullerin tozdan kurtarılacağı bildirildi.


TARIMA BÜYÜK DESTEK
Yasa ile sorumluluk bölgesinin genişlemesinin ardından harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tarım çalışmalarının yapıldığı her yerde çiftçiyi destekliyor. Köylülerle organik tarıma geçiş sözleşmesi imzalayan, çeşitli toplantılarda uzmanlar aracılığıyla teknik ve bilimsel destek sağlayan, üreticiyi yönlendirmek amacıyla toprak analizleri gerçekleştiren; bağ çubuğu, zeytin ve meyve fidanı dağıtan, çiçek üreticilerini “sözleşmeli model” ile destekleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da tarım alanlarının bozuk yollarını asfaltlayarak ürün değerini artırıyor.
Son 4 yıl içinde 5 milyon 758 bin metrekarelik ova yolunu asfaltlayarak ürünleri toz- topraktan kurtaran Büyükşehir Belediyesi, ürünlerin kalitesiyle birlikte üreticilerin ekonomik gücünü de artırıyor.


VATANDAYŞIN YÜZÜ GÜLÜYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerine yapılan yatırımları takdirle karşılayan Selçuklu çiftçiler, ova yollarının asfaltlanması ile tarlaların ve ürünlerinin tozdan kurtarılacak olmasından dolayı büyük heyecan yaşıyor. Tozun neden olduğu kırımızı örümcek tehdidinden de kurtulacak olan köylüler, hem verimin hem de kalitenin artacağını belirterek Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ediyor. .


ÜRETİCİ NE KAZANACAK
Yolların asfaltlanması ile birlikte tarladaki ürün tozdan ve tozun neden olduğu zararlılardan kırmızı örümcek tehdidinden kurtulacak.


Tozların yapraklarına yapışması nedeniyle fotosentez yapamayarak gelişemeyen bitkiler de yolların sathi kaplanmasıyla birlikte tozdan kurutulup daha çok gelişme imkanı bulacak. Yetiştirilen ürünün kalitesi artarak, verim yükselecek. Çiftçi üründen daha çok gelir elde etmeye başlayacak.Çiftçi, ilaçlama maliyetinden kurtulacağı için daha doğal ürün yetiştirilmeye başlanacak..Eskiden kış aylarında girilemeyen tarlalara artık yaz-kış girilebilecek. Yıl içinde ikinci ürün alınabilecek.
Ürün kalitesi ve verimlilik artınca ve ulaşım kolaylaşınca tarlaların değeri de artacak..
Pazarlama imkanları kolaylaşacak, tüccarlar ürünü istediği zaman tarlada görme imkanına kavuşacak.


OKULLAR DA ONARILACAK
Öte yandan Selçuk'da yapılacak çalışmalar bununla da sınırlı kalmayacak. İlçede bulunan İlköğretim okulları Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile onarılacak. 2 Caminin onarımı da gerçekleştirilecek. Öte yandan ilçede yapılacak sanayi sitesinin altyapı çalışmaları ile yolları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2008 Cumartesi 12:41:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?