19
Mayıs
2024
Pazar
SELÇUK - İZMİR

Büyükşehir'den Selçuk'a destek

İzmir'in Salçuk ilçesinde ova yolu asfaltlamaları ve okul cami onarımlarını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçe tarımının can damarı olacak yeni tarımsal sanayi bölgesinin de yol ve alt yapı çalışmalarını üstlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Selçuk ilçesinde 30 kilometrelik ova yolunu asfaltlayarak 2 camiyi yeniledi ve 7 adet okulun bakım ve onarımlarını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki hafta içinde de ilçenin can damarı olacak yeni tarımsal sanayi bölgesinin yol ve altyapı çalışmalarına başlıyor.

Selçuk Belediyesi'nin projesi uyarınca toplam 350 bin mektrekare alan üzerinde kurulacak olan ve içinde narenciye fabrikaları, soğuk hava depoları, hal binası, sosyal ve idari tesislerin bulunacağı tarımsal sanayi bölgesinin alt yapı ve yol çalışmaları bir hafta içinde başlayacak. Çalışmalar kapsamında 32 metre genişliğinde ana yollar, 17 metre genişliğinde oluşturulacak ara yolların gövde çalışmaları yapılacak. 400 bin ton dolgu malzemesi kullanılacağı tahmin edilen yolda daha sonra alt yapı ve asfaltlama gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu çalışması ile 82 bin metrekarelik bir alanda toplam 6,5 kilometrelik yol yapımı gerçekleştirerek tarımsal sanayi bölgesi ve site içindeki ulaşımı sağlayacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 14:33:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?