22
Mayıs
2024
Çarşamba
SELÇUK - İZMİR

Efes'te sıcaklık 60 derece

Çöl sıcaklarının yaşamı olumsuz etkilemeye başladığı Ege Bölgesi'nde en yüksek sıcaklık bugün İzmir'in Selçuk İlçesi'ndeki Efes Antik Kenti'nde ölçüldü, termometreler 60 dereceyi gösterdi. Kenti gezmeye gelen turistler, sıcaktan dolayı büyük sıkıntı çekti.

Her gün binlerce turistin gezdiği Efes Antik Kenti, aşırı sıcaklar yüzünden boş kaldı. Kuşadası Limanı'na yanaşan ‘Ocean Village’ adlı yolcu gemisindeki yaklaşık 500 turistin büyük bölümü aşırı sıcak nedeniyle Efes ve Meryemana turlarını iptal etti, çarşıya alışverişe bile çıkmadı.

Antik kentte özellikle mermerli yol ile Celsus Kütüphanesi önünde mermerlerin ısıyı yansıtmasıyla sıcaklık 60 dereceyi bulurken, antik tiyatro ve diğer bölgelerde ise 55 derece sıcaklık tespit edildi. Meteoroloji ölçümlerine göre ise bölgede bugün gölgede sıcaklığı 39 derece olarak tespit edildi.

Kenti gezen birkaç grubu ise Japonlar oluşturdu. Kimi turistler sadece gözleri görünecek şekilde yüzlerini kapatırken, büyük çoğunluğu ise şemsiye kullanmayı tercih etti. Antik kenti gezdiren rehberler de herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için turlarını kısa tutarken, bilgi verme işlemlerini gölgede yapmaya özen gösterdi. Yaşamları boyunca böyle sıcak görmediklerini söyleyen Japon turistler, “Japonya'da böyle sıcak havayla hiç karşılaşmadık. Türkiye inanılmaz derecede sıcak. Biz yaşlı olduğumuzdan bizi daha fazla etkiliyor” dedi.

Bir süredir Türkiye'de yaşadığını söyleyen Koreli bir genç kız ise ilginç Türkçesiyle, “Koreli'yim. Burası çok sıcak. Allah Allah. Efes çok sıcak” dedi.
DHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2007 Pazartesi 17:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?