18
Mayıs
2024
Cumartesi
SELÇUK - İZMİR

Fırınlara sıkı denetim

SELÇUK’TA FIRIN DENETİMLERİ

Selçuk Belediyesi denetim ekipleri tarafından sürdürülen esnaf denetimleri devam ediyor.

Belediye Doktoru Yusuf İBRİ başkanlığında zabıta personelinin yer aldığı denetim ekibi, başta restoran, bar ve kahvehaneler olmak üzere berber, kasap, peynirci, market, balıkçı, pastane, fırın gibi meslek gruplarının iş yerlerini düzenli bir biçimde sıkı bir denetimden geçiriyor.

Belediye görevli ekibi tarafından Esnaf ve çalışanların sağlık karneleri, giyim- kuşam ve temizlikleri, kullanılan ve satışa sunulan malzeme ve ürünler, lavabo, tuvalet, havlu ve masa örtü temizlikleri, mekanların genel temizliği gibi konularda inceleme ve denetimler büyük bir titizlikle yapılıyor. Geçtiğimiz gün sabaha karşı ani bir şekilde ilçede faaliyet gösteren ekmek ve simit fırınlarını denetleyen denetim ekibi mekanların genel temizliği, personelin giyim, kuşam temizliği ve sağlık karnesi kontrolü, malzeme ve araç gereç temizlik ve kalitesi gibi konularda sıkı incelemelerde bulundu. Fırınlarda üretilen ekmek ve simit gibi mamullerin gıda standartlarına uygun olup olmadığı istenilen gramajlarda üretilip üretilmediği kontrol edildi.

Çeşitli salgın hastalıkların artış gösterdiği kış aylarında bu denetimlerin daha da önem kazandığını ifade eden Dr. Yusuf İbri, “Kusurlu bulunan esnafımızı önce uyarıyoruz ve eksikliklerini tamamlaması için bir süre veriyoruz. Hiç ara vermeden sürdüreceğimiz bu denetimlerde eksik ve kusurlu gördüğümüz esnafları ikinci kez uyarmayıp yapılan tutanakları cezai işlem için belediye encümenine havale edeceğiz. Bu nedenle esnafımızın sıkıntı yaşamaması, cezai bir işleme uğramamaları için bir kez daha uyarıyoruz. Esnafımız uyarılarımızı dikkate alsınlar” dedi.

Belediye yönetimi olarak halk sağlığına büyük önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür, “Son haftalarda ekiplerimizin yaptığı denetimlerin olumlu sonuç verdiğini görüyoruz. Özellikle kahvehane ve restoran tuvaletlerinde temizliğe esnafımız daha fazla özen göstermeye başladılar. Bir çok vatandaşımız bizi arayıp teşekkür ediyor. Bende kurullara uymakta titizlik gösteren esnaflarımıza teşekkür ederim. Her zaman söylediğim gibi unutulmamalıdır ki her esnafımızın kendiside aynı zamanda bir tüketicidir. Esnafımızın sağlık kurallarına uygun bir şekilde hizmet vermesi bu ilçede yaşayan herkesi ilgilendirmektedir” diye konuştu.

SELÇUK’TA FIRIN DENETİMLERİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 12:12:02
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 13:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?